Regeln som kan stoppa Zlatan i VM

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Regeln som kan stoppa Zlatan i VM - Många svenskar hoppas på Zlatan Ibrahimovic i VM. Men det kan vara läge att ge upp den drömmen.

Detta då Fifa inte tillåter spelar som äger spelbolag att delta i VM.

- Reglerna gäller för samtliga nationer och spelare som ska medverka i VM, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, till Sportbladet.

Det var förra veckan som spelbolaget Bethard offentliggjorde att man knutit Zlatan Ibrahimovic till sig som delägare. I samband med detta släpptes en uppmärksammad reklamfilm med anfallsstjärnan.

Zlatan Ibrahimovic har efter detta fortsatt att hålla dörren öppen för VM.

Men nu sätter alltså Fifa stopp.

I organisationens etiska regelverk står att spelare som är bundna till de etiska reglerna är "…förbjudna att äga andelar, aktivt eller passivt, i bolag, koncerner, organisationer och så vidare som marknadsför, tillhandahåller eller arrangerar sådana event eller transaktioner (vadslagning, gambling, lotterier eller liknande)".

- Enligt Fifas regelverk och etiska kod får inte någon spelare varken direkt eller indirekt äga andelar i bettingbolag, säger Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

Källa - 2018-04-03 10:29

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+