Så är den tecknade filmen om Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Så är den tecknade filmen om Zlatan - Zlatan Ibrahomivic semestrar i alperna, och slumrar i solgasset till i en vilostol. Han börjar drömma om att han tar skidlektioner av en snöblind kvinna, och att de sedan gräver en bivack för att undkomma en snöstorm. Han drömmer om att han är i omklädningsrum. Han drömmer om Rosengård. Han blir poetisk: "Tror du att allt finns här, gömt under snön?"

Monne Lindströms kvartslånga animation "Zlatan i alperna" visades på invigningen av Göteborgs filmfestival fredag kväll, direkt efter att Amanda Lind hade hållit sitt allra första tal som kulturminister.

Den naivistiskt tecknade filmen är inte mycket mer än en liten surrealistisk klackspark, men möttes i alla fall av skratt och rungande applåder av galapubliken. På festivalen tävlar "Zlatan i alperna" i den prestigefulla kortfilmstävlingen Startsladden, och kan vinna ett pris värt 335 000 kronor.

Här är trailern:

Följ

Källa - 2019-01-26 17:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+