Självsäker Zlatan på väg till LA

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Självsäker Zlatan på väg till LA - Zlatan Ibrahimovic är på väg till Los Angeles och ska både läkarundersökas och träna med Galaxy i morgon.

Men spela redan på lördag?

- Zlatan är uppenbarligen en väldigt självsäker individ så han känner att han kan spela direkt, säger tränaren Sigi Schmid.

Ibrahimovic har inte spelat någon fotbollsmatch sedan den 26 december, då han spelade från start med Manchester United för första gången sedan knäskadan, men byttes ut redan i halvtid.

Han har själv sagt att han är redo för spel i sin nya klubb redan i lördagens derby mot Los Angeles FC.

- Vi får se, vi får se hur han mår när han landat. Han ska kollas av läkarna först och vi har några tester vi vill att han gör för att se var han står fysiskt. Det finns en chans att han kan spela en del av matchen, men jag tror ju inte att han spelar 90 minuter, säger Schmid till Expressen.

Schmid säger att han inte är orolig över svenskens knäskada, att LA Galaxy fått rapporter från läkare och fysteamet i United och att skälet till att Ibrahimovic inte spelat i år "kanske mer varit ett tränarbeslut än något annat".

Ibrahimovics nye anfallskollega Ola Kamara, från Norge, ser fram emot att välkomna honom till laget.

- Det är lite Zlatan-feber i LA, det är ju en legend som kommer. Tre timmar efter att övergången utannonserats stod det ungar med full Zlatan-outfit utanför träningsanläggningen, säger Kamara till Expressen.

Kamara tror också att Ibrahimovic kommer att anpassa sig till MLS-ligans spelstil.

- Spelmässigt är det mer taktiskt i Europa och mer fysiskt och tekniskt här. Det fysiska var nog största chocken för mig - hur många rusher du måste göra under en match. Fast nu tror jag i och för sig att Zlatan kan springa, säger han med ett skratt.

Ibrahimovic ska presenteras av Galaxy på en presskonferens efter fredagens träning på hemmaarenan Stubhub, klockan 13. 30 lokal tid.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-03-29 09:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+