Sju ton Zlatan snart på plats i Malmö

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Sju ton Zlatan snart på plats i Malmö - Om knappt två veckor smäller det. Då invigs den 2,7 meter höga bronsskulpturen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö. De praktiska förberedelserna på Stadiontorget har pågått under flera veckor. Anläggningsarbetare har brutit upp gatstenar och grävt ett stort hål i väntan på huvudpersonen.

Att det verkligen börjar närma sig kunde förbipasserande på Stadiontorget inte missa under onsdagen. För nu är den flera ton tunga stensockeln som ska bära själva statyn på plats.

Skulpturen av skapad av konstnären Peter Linde och har skänkts till Malmö stad av Svenska Fotbollförbundet.

Även den riktiga Zlatan Ibrahimovic kommer till Malmö den 8 oktober för att delta i invigningen.

- Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta, sa Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande tidigare i september.

Källa - 2019-09-25 11:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+