Slaget om Manchester

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Slaget om Manchester - Manchester United och Manchester City har rustat sina lag mer än några andra klubbar i Premier League. De allra största värvningarna, både namnmässigt som Zlatan Ibrahimovic och pengamässigt, som John Stones och Paul Pogba, har tillhört Manchester-lagen.

Tillsammans har de spenderat drygt 3,5 miljarder kronor på spelare i sommar - omkring 40 procent av den totala transfersumma som spenderats av samtliga klubbar i år, enligt Reuters.

Staden bubblar av förväntningar - och båda lagens fans tror att deras klubb kommer att ta hem titeln i år.

- De stora värvningarna har verkligen genererat optimism. Förra året var det som att stämningen i staden kom av sig lite, även när United nådde cupfinalen. Men i år har båda lagens fans återfått självförtroendet, säger journalisten Andy Hampson, som bevakar fotbollen i Manchester för nyhetsbyrån Press Association, PA.

Guardiola störst

Även vid sinlinjen har klubbarna från Manchester värvat de största namnen. Pep Guardiola i City och José Mourinho i United är tillsammans med Antonio Conte i Chelsea de tränare som det pratas mest om inför Premier League.

TT: Vem av tränarna har högst status i England?

- Jag skulle säga Guardiola. Han har vunnit Champions League två gånger med ett briljant Barcelona och gjort ett bra jobb i Bayern München, med fantastisk fotboll under tiden. Han är i princip fläckfri. Mourinho har också varit otroligt framgångsrik, men han delar opinionen. Han kan skära sig helt med folk och i Chelsea gick det fruktansvärt fel. Han måste reparera sitt rykte lite efter det.

United en del att ta igen

TT: Går det att se någon allmän åsikt om vilket lag som lyckats bäst i köpfesten?

- Jag tror att de flesta säger att City har en fördel. De har förmodligen haft den bästa truppen i Premier League under de senaste två säsongerna, men misslyckats med att vinna titeln. Kombinationen av en ny ledare och flera bra värvningar borde göra dem formidabla. United har gjort några stora värvningar i Ibrahimovic och Pogba, men de har en del att ta igen. Jag tror att de kommer vara bättre än under van Gaal, men jag är inte övertygad om att de är redo att vinna Premier League.

Manchester, TT:s utsända

Källa - 2016-08-12 15:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+