Snart inflytt i Malmös lyxigaste seniorboende

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Snart inflytt i Malmös lyxigaste seniorboende - Sedan 2013 har Ulf Magnusson velat bygga om sin villa till ett hyreshus med sju lägenheter och alla är uthyrda. Och om en vecka är det planerat för första inflyttningen.

- Det känns skönt, det har varit tufft, säger Ulf Magnusson.

Det tar dock ett tag innan alla kommer vara inflyttade och trädgården står inte klar förrän om ungefär en månad.

Bland de papper som delades ut under torsdagen, när nyfikna hade möjlighet att gå runt och kolla på huset och dess lägenheter, visas dels en övergripande planlösning. Utöver lägenheter finns en lounge, en vinkällare, en bastu, en trädgård och inomhusparkering för upp till sju bilar.

Men där medföljer också något man inte är van att se vid en lägenhetsvisning: den rättsliga processen sammanfattad i en lista. Detaljplanen har överklagats till Länsstyrelsen, sedan mark- och miljödomstolen i Växjö och slutligen till Svea hovrätt, som dock inte tog upp ärendet. Även bygglovet överklagades, men togs inte upp av hovrätten.

Seniorboendet är till för folk som är 65 år fyllda eller äldre. Varje lägenhet är ungefär 100 kvadratmeter - med en hyra på knappt 20 000 kronor i månaden.

- Har man inte haft något och sålt så är det rätt dyrt att bo här. Men de flesta säljer sina hus eller lägenheter och skattar på reavinsten de får, och betalar hyran här med reavinsten. Sedan har de sina pensioner att leva på, säger Ulf Magnusson.

De som ska hyra lägenhet i villan på Limhamnsvägen, för övrigt granne med den villa som tidigare ägdes av Zlatan Ibrahimovic och numer av NHL-spelaren Carl Söderberg, har alla intervjuats innan de fått skriva kontrakt.

- Vi har försökt hitta ett socialt mönster som passar in på alla, säger Ulf Magnusson.

Vad har visionen varit, har det varit att göra ett lyxigt seniorboende?

- Jag har hållit på med detta hela mitt liv och med tanke på miljön och läget ville jag göra något lite extra, säger Ulf Magnusson.

Källa - 2016-09-22 21:03

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+