Succédebut för Zlatan i United

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Succédebut för Zlatan i United - Det var en sådan där härlig sommarkväll när förväntningarna surrade i luften. Och inte blev de mindre när det aviserades att Zlatan skulle spela från start.

Applåderna rungade och publiken stöttade och det måste ha värmt Zlatans hjärta för redan efter fyra minuter gjorde han ett patenterat konstmål. Han drog själv upp anfallet med två snabba direktpass. Bollen sökte sig ut till Antonio Valencia på högerkanten som slog ett inlägg. I bortre delen av straffområdet fanns Zlatan som med en cykelspark skjuter i målvaktens bortre hörn.

- Det kändes mycket bra att göra mål i min första match, säger Zlatan.

Målet förebådar att det kommer att grassera Zlatan-feber i Premier League kommande säsong, men han har en bit kvar till toppformen. Men brittiska medier har tydligen redan "gått bananas".

Zlatan rörde sig en del neråt i banan och ville ha boll. Han hade några fina finesser och direktpass, men hans lagkamrater i United var dock lite långsamma och försvarsspelet var inte helt intakt.

- Vår första halvlek var si så där, men i den andra spelade laget riktigt bra, säger Zlatan.

Men då hade Zlatan lämnat planen. 45 minuter blev det efter semestern.

- Jag håller på att bygga upp fysiken och konditionen nu.

Att han var nöjd med att göra mål i Sverige igen gick inte att ta miste på.

- Det var ännu bättre, fantastiskt bra. Det är mitt land, det går inte att misslyckas i mitt land, säger Zlatan.

Efter Zlatans mål tog Galatasaray över och gjorde två mål före paus. Vid kvitteringen kunde inte Zlatan rensa undan en frispark han orsakat själv.

Zlatan gick ut i halvtid då United gjorde fem byten. Tydligen var de spelsugna för det tog inte lång tid innan United var i ledningen med 4-2 efter mål av Fellaini och Wayne Rooney två gånger.

United luftade truppen rejält och gjorde ytterligare sex byten. Det hindrade inte Juan Mata från att fastställa slutresultatet till 5-2.

I den mixade zonen var det nästan ingen i United som tog sig tid kommentera matchen. Varken lagkaptenen Wayne Rooney eller tränaren José Mourinho, men HD-Sydsvenskan fick sig en pratstund med inbytte västerbacken Matteo Darmian.

Han var imponerad av sin nye lagkamrat Zlatan.

- Det är en toppspelare som kan hjälpa oss att vinna. Han har en enorm vinnarskalle, säger Darmian.