Sverige är mitt land nu inte kungens

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Sverige är mitt land nu inte kungens - Fyra dagar till EM-premiären.

Då målar Zlatan Ibrahimovic upp sig själv som kung.

- Jag försöker dela ut glädje, kärlek och min passion för det jag älskar, till mitt folk. För det har blivit mitt land nu - inte kungens, säger han till SVT.

Egen ö, kyrka och lyx i massor - här är Zlatans fastigheter

Zlatan Ibrahimovic, 34, står tre dagar från sin sista (?) EM-turnering någonsin.

Och efter att ha "lämnat Paris som en kung" berättar nu den svenske anfallsstjärnan om äran att få vara lagkapten för Blågult.

- Känslan går inte att beskriva med tanke på att du gör något du är bra på och samtidigt representerar ditt land, det finns inget större. Det sättet jag representerar Sverige på, och att jag får göra det på mitt sätt, det känns otroligt. Och att samtidigt få vara kapten, det går inte att beskriva känslan, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT.

"Det är mitt land nu - inte kungens"

Efter att ha landslagsdebuterat som 19-åring under 2001 - i ett lag med Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg -är det nu Zlatan Ibrahimovic som ska leda landslaget i EM med flera av U21-guldhjältarna från i fjol.

- Det är ett stort steg från U21 till A-landslaget och det tar tid att komma in men nu ser vi många som tar för sig allt mer och det är bara kul. De är framtiden. Jag hoppas att det kommer fler underifrån och får sin chans och tar chansen när de väl får den, säger den svenske lagkaptenen inför premiären mot Irland 13 juni.

- Jag försöker dela ut glädje, kärlek och min passion för det jag älskar, till mitt folk. För det har blivit mitt land nu - inte kungens. Det är mitt land, säger Zlatan.

Källa - 2016-06-09 10:51

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+