Uppgifter Berg in från start

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Uppgifter Berg in från start - Förutsättningarna inför kvällens ödesmatch på Allianz Riviera i Nice är följande: Sverige måste vinna för att nå åttondelsfinal - och landslaget har ännu inte haft ett eget avslut på mål under två matcher.

Marcus Berg försökte bredvid Zlatan Ibrahimovic mot Irland, John Guidetti stångades mot Italien - och mot Belgien tycks Berg få en ny chans från start. Enligt Fotbollskanalen fortsätter Albin Ekdal på innermittfältet i stället för Oscar Lewicki, som spelade från start mot Irland.

Någon frejdig svensk offensiv blir det inte.

Inte full attack

Förbundskapten Erik Hamrén är medveten om att det är en svår, tuff utmaning som väntar och kommer inte beordra sina spelare att attackera fullt ut.

- Vi ska försöka vinna matchen. Vi tror att det är möjligt. Matchplanen är att vi går för seger, men det innebär inte att vi kommer gå hundra framåt från början. Vi möter att väldigt bra lag, de är rankade tvåa i världen, vi är 35:a, säger han.

- Ska vi ha ett bra resultat måste vi göra en bra prestation, vi måste överprestera. Spelar Belgien hundraprocentigt och vi hundraprocentigt vinner Belgien.

Hur Hamrén än vrider och vänder på situationen hamnar han hela tiden på samma ställe: För att Sverige ska lyckas måste offensiven fungera bättre än i de tidigare gruppspelsmatcherna - 1-1 mot Irland och 0-1 mot Italien.

- Vi har inte fått till den offensiv vi har önskat. För oss krävs det att vi går framåt med kloka huvuden och bra positioner så att vi inte öppnar upp oss. Jag tar gärna ledningen, men jag har inte något emot om det är oavgjort inför sista 20 heller. Vi har en plan för hur vi ska jobba med en forcering naturligtvis, säger han.

- Vi möter kanske Europas bästa offensiv, det blir en väldig utmaning för oss. Men klarar vi av det så har vi större möjligheter att skapa målchanser än mot Italien.

Åttondel mot Island?

Vid seger mot Belgien talar det mesta för att Sverige slutar tvåa i gruppen bakom Italien och får möta segraren i gruppen med Island, Österrike, Ungern och Portugal i åttondelsfinal i Toulouse den 26 juni.

Vid förlust eller oavgjort är EM över för Sverige. Då är också en kvartett färdiga med landslaget: Kim Källström, Andreas Isaksson, Erik Hamrén - och Zlatan Ibrahimovic. De tre första informerade om sina beslut redan innan avresan till Frankrike. Ibrahimovic tog tillfället i akt dagen före ödesmatchen - Sveriges sista match i EM blir Zlatans sista match för Sverige.

- Låt oss hoppas att vi går så långt som möjligt, säger Zlatan Ibrahimovic.

Det är avspark i Nice klockan 21.

Nice, TT:s utsände

Källa - 2016-06-22 13:34

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+