Uppgifter Zlatan slutar i landslaget

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Uppgifter Zlatan slutar i landslaget - Enligt källor till Dagens Nyheter slutar Zlatan Ibrahimovic i landslaget efter EM.

Visserligen är OS-spel i augusti fortfarande aktuellt - Ibrahimovic avslöjade i veckan att han finns med i bruttotruppen på 35 spelare - men i "riktiga" landslaget tackar stjärnan för sig efter slutspelet i Frankrike.

Därmed väntar två speciella matcher för 34-åringen nästa vecka:

* Träningsmatchen mot Slovenien, på måndag, blir sista landskampen i hemstaden Malmö.

* EM-genrepet mot Wales, på Friends arena nästa söndag, hans allra sista match på hemmaplan i den svenska landslagströjan.

Ibrahimovic tog nyligen ett storslaget avsked av Paris Saint-Germain när han förra helgen avgjorde franska cupfinalen mot Marseille. Ny klubbadress är ännu inte klar, men envisa rykten har de senaste dagarna placerat svensken i Manchester United.

I torsdags sade den svenska lagkaptenen på en presskonferens att "framtiden redan är skriven", men ville inte avslöja var han spelar nästa säsong.

Anfallaren har länge varit tydlig med att han vill sluta när han är som bäst.

- Jag ska spela så länge jag är på topp, inte leva på mitt namn, sade han till exempel på en presskonferens i mars i fjol.

I en uppmärksammad intervju med Fotbollskanalen i våras sade Zlatan:

- Det kanske blir så att jag slutar. Det bästa är att lämna toppfotbollen när jag väl är på topp. Jag kommer inte spela på högsta nivån och trappa ner där på grund av den karriären jag gjort, det är inte jag.

- Folk kommer komma ihåg en för det sista man gjort och tro mig, de ska komma ihåg vad jag gjort in i det sista.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, kan inte kommentera DN:s uppgifter.

- Jag har faktiskt ingen aning om det här. Vi har en bra dialog, men det är inget jag känner till, säger Sjöstrand.

- Det enda vi pratar om i vår dialog är EM och hur vi ska få ett framgångsrikt EM. Jag njuter av varje stund jag ser honom i svenska landslagströjan.

Att Zlatan länge sagt att han vill sluta på topp kan vara en av anledningarna till att han kliver av landslaget i sommar.

Efter EM och eventuellt OS-spel i Brasilien, dit "Ibra" kan få komma som en av tre "överåriga" spelare, väntar ett tufft VM-kval för blågult i höst.

Sverige har hamnat i en mardrömsgrupp med Nederländerna, Frankrike, Bulgarien, Belarus och Luxemburg. Bara ettan i gruppen är garanterad en plats till VM i Ryssland 2018, de åtta bästa tvåorna gör upp om ytterligare fyra platser i playoff.

VM i Ryssland avgörs samma år som Zlatan Ibrahimovic fyller 37.

Hur tror du han resonerar kring VM-kvalet och VM 2018?

- Jag vill helt enkelt inte spekulera i det. Det är ett beslut som Zlatan kommer att fatta, säger Håkan Sjöstrand.

- Men i min roll som generalsekreterare vill jag naturligtvis se honom hundra år till i landslaget. Hans betydelse för Sverige och svensk fotboll går knappt att sätta ord på.

Om du ändå ska försöka?

- Du kan dela in svensk fotboll i tre epoker: tiden före Zlatan, tiden med Zlatan och tiden efter.

Och hur stort blir tomrummet, oavsett när han slutar?

- Tomrummet och saknaden kommer att bli enorm. Därför ska vi nog passa på att njuta av honom medan vi kan, för det är något unikt vi får vara med och uppleva. Särskilt när man ser vilken exceptionell form han är i just nu.

Vad förväntar du dig av Zlatan i sommar?

- Vi förväntar oss att han fortsätter att vara och agera som den härförare han är, säger Sjöstrand.

- Sättet han genomför saker på ger Sverige som nation både hopp och tro.

OS i Brasilien kan fortfarande bli aktuellt - men i A-landslaget har Zlatan Ibrahimovic gjort sitt efter EM, enligt källor till DN. Därmed återstår dessa landskamper för landslagsstjärnan:

* 30 maj: Sverige-Slovenien, träningsmatch i Malmö

. * 5 juni: Sverige-Wales, EM-genrep i Solna.

* 13 juni: Sverige-Irland, EM, i Paris.

* 17 juni: Sverige-Italien, EM, i Toulouse.

* 22 juni: Sverige-Belgien, EM, i Nice.

* Eventuell åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final i EM i Frankrike.

* Eventuellt OS-spel i Brasilien i augusti. Spelare födda 1993 eller senare får delta i OS-turneringen. Dessutom tillåts tre "överåriga" spelare i varje trupp. Zlatan, född 1981, skulle kunna bli en av dessa. Stjärnan finns med i den bruttotrupp på 35 spelare som Sverige ska lämna in 15 juni. Senast 14 juli måste Zlatan ha bestämt sig för om han vill delta.

Källa - 2016-05-27 21:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+