Vilan går först för Italien

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Vilan går först för Italien - I irländarnas ödesmöte slipper de gröntröjade sannolikt såväl Gianluigi Buffon som Giorgio Chiellini, Graziano Pellè och Éder. Italiens förbundskapten Antonio Conte förväntas stuva om ordentligt i laguppställningen eftersom gruppsegern redan är säkrad.

Måhända blir ändå resultatet minst lika bra. In kommer nämligen en rad heta viljor som gärna vill visa sig värda en startplats i kommande åttondelsfinal - som exempelvis Romas Stephan El Shaarawy och Juventusanfallaren Simone Zaza.

Gillar försvar?

Irlands assisterande förbundskapten Roy Keane tror hursomhelst inte att Italiens spelstil förändras särskilt mycket.

- Jag har sett dem ett antal gånger: De är välorganiserade, de gillar att försvara sig. Och de har bra alternativ på bänken om de önskar rotera spelare, sade Keane på den irländska campen i Versailles i går, enligt AFP.

Efter 0-3 mot Belgien i lördags är Irland tvunget att vinna mot Italien för att kunna gå vidare. Truppen försöker samla mod med hjälp av gamla vinster, som 1-0-segern över just Italien i VM 1994.

- Det har gjorts förut. Det är inte något omöjligt uppdrag, sade Keane, som var en av spelarna på plan för 22 år sedan.

- Det här laget har kommit tillbaka tidigare och jag tvivlar inte på att vi kommer att komma tillbaka också på onsdag, med en bra insats.

Inga stjärnor?

Om Irland vinner måste Sverige samtidigt vinna mot Belgien för att kunna gå vidare. Från italiensk sida erkänns inför matchen att motivationen inte är på topp.

- Det faktum att de har all motivation i världen, medan vi har lite mindre, skulle kunna bli ett problem - men det borde inte bli det, sade ändå Roma-mittfältaren Daniele De Rossi på en italiensk pressträff i går.

Enligt De Rossi är det just jämnheten i truppen som är lagets "stjärna" i år.

- Vi har ingen Hazard eller Ibrahimovic, som är stjärnor i internationell fotboll. Men vi har andra styrkor som kanske mer färgstarka lag inte har - och det är den starka gruppen, sade De Rossi i går enligt AFP.

Lille, TT:s utsände

Källa - 2016-06-21 17:23

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+