Wilder behåller tungviktstiteln

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Wilder behåller tungviktstiteln - Amerikanen Deontay Wilder behåller WBC-bältet i tungviktsboxning efter en jämn match mot den brittiske utmanaren Tyson Fury i Los Angeles. Domarna var oeniga och de två boxarna landade på lika många poäng, vilket gav segern till Wilder.

En av domarna höll Wilder som segrare med poängen 115-111, en gav segern till Fury 114-110, och den tredje tyckte att fajten slutat 113-113, rapporterar Reuters. Det oavgjorda resultatet innebär att den regerande mästaren behåller sitt tungviktsbälte.

Det blev många missar från Wilders sida under de första ronderna medan Fury jobbade hårt med att trötta ut honom.

Utmanaren hade kontrollen under stora delar av de tolv ronderna men Wilder fick ändå in flera rejäla träffar på sin motståndare, som for i golvet, men tog sig upp igen.

Både amerikanske WBC-mästaren Wilder och britten Fury var tidigare obesegrade som proffs, Wilder med 40 segrar och Fury med 27.

33-årige "Bronze Bomber" Wilder inledde sin karriär som amatörboxare 2005 och vann OS-brons i Peking 2008. Senare samma år blev han proffs och 2015 vann han WBC-bältet i tungvikt.

30-årige "Gypsy King" Fury är född i England och kommer från en boxarfamilj. Han representerade både England och Irland under sin amatörkarriär och blev proffs 2008.

Fury gav upp de världsmästartitlar han hade 2016 efter att ha gått ut med att han självmedicinerat med alkohol och kokain för att hantera sin depression. Han fråntogs även sin boxningslicens under en utredning om dopning och medicinering. Han har under 2018 kommit tillbaka till ringen och har hunnit vinna två matcher.

Han tog hem segern inför 18 000 åskådare, bland dem Zlatan Ibrahimovic, uppger The Telegraph.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-12-02 07:06

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+