Wilmots rädd att Zlatan ska vakna

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Wilmots rädd att Zlatan ska vakna - Det gröna skynket runt träningsplanen hindrar från all insyn. I utkanten av Bordeaux förbereder sig Belgiens världsstjärnor för gruppavslutningen mot Sverige på Allianz Riviera med en stängd träning.

För Belgien räcker det med ett kryss för att göra Italien sällskap till åttondelsfinalen. Några tankar på ett sådant resultat har dock inte förbundskapten Marc Wilmots.

- Vi ska spela för att vinna. Det finns inga andra alternativ för mig, säger Wilmots.

Spelarmöte inför Irland

Den imponerande 3-0-segern mot Irland i just Bordeaux har gett världstvåan Belgien självförtroende och andrum efter 0-2-förlusten mot Italien i premiären. Inför mötet med Irland kallade lagkaptenen Eden Hazard och tredjemålvakten Jean-François Gillet spelarna till ett möte.

- Om jag hade varit kapten för landslaget hade jag tagit samma beslut, säger Wilmots.

Enligt förbundskaptenen, som först efteråt fick veta att mötet ägt rum, handlade det om att bearbeta förlusten mot Italien. En ny situation för det talangfulla laget. I VM i Brasilien 2014 vann belgarna fyra raka matcher innan det blev förlust mot Argentina i kvartsfinalen.

- Det var första gången de fick uppleva chocken att förlora en match (i gruppspelet), säger Wilmots.

Nu väntar Sverige i gruppavslutningen. Wilmots lyfter fram duellspelet, fysiken och frisparkar som Sveriges styrkor.

- Om du går in i duellspelet kan det bli farligt mot ett sådant lag. Vi måste ha ett snabbt spel med mycket rörelse och gå framåt för att försöka göra mål, säger Wilmots.

Han har klart för sig hur Zlatan Ibrahimovic ska stoppas.

- Du måste skära av passningsvägarna och göra allt så att han inte får bollen. När han har bollen kan det bli farligt direkt.

"Förändrade Paris"

Det faktum att Ibrahimovic inte har haft ett enda avslut på mål i Frankrike förändrar inte Wilmots tankar om svensken.

- Zlatan är en stor spelare. En av de bästa spelarna jag har sett, och han kan göra allt i sin position som nummer 9. Självklart var han inte ensam, men han förändrade Paris, säger Wilmots och fortsätter:

- Kanske var han inte så bra i de två första matcherna, men storspelarna vaknar alltid en dag.

Bordeaux, TT:s utsände

Källa - 2016-06-20 20:52

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+