Zlatan blir konstverk i Rosengård

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan blir konstverk i Rosengård - Konstverket, som består av ett porträtt på Zlatan, är en fem gånger fem meter stor affisch som hänger på en husfasad så att den även kan ses av förbipasserande på Amiralsgatan.

Huset ägs av MKB, Malmös kommunala bostadsbolag. Det var gatukonstnären Joery Santos Gomez som kom med idén till MKB i våras. Nu har de betalat honom drygt 50 000 kronor för att förverkliga idén.

- Jag ville först måla direkt på fasaden, men MKB ville hellre ha det som en poster, säger han.

Så han målade ett original som MKB tryckte upp. Tanken är att affischen på Zlatan ska vara ett permanent konstinslag på Rosengård. Själva originalet har MKB också köpt och det ska också hängas upp, men var vet inte Joery Santos Gomez.

Tidigare i höstas sa kulturnämnden i Malmö nej till att resa en staty över Zlatan. Motiveringen var att statyer av princip inte reses över personer som fortfarande är i livet. Kulturnämnden tyckte också att Zlatan har uppmärksammats på andra sätt i Malmö.

Joery Santos Gomez tycker att Zlatan passar bra som konstverk i Rosengård.

- Han är en stor stjärna men hade många problem på vägen dit. Han förverkligade sin dröm. Det bor många barn i Rosengård, och att se honom får dem att gå framåt med sin dröm. Det är en bra känsla, säger han.

På MKB resonerar Frida Lind, förvaltare i området Törnrosen, på ungefär samma sätt.

- Vi tyckte det var en bra påminnelse om att allt är möjligt. Vi har också ordnat Lördagscupen på Zlatan Court tidigare, så vi tyckte att det var passande att han fick synas i området, säger hon.

Källa - 2016-12-22 19:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+