Zlatan hyllas med ännu ett konstverk

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan hyllas med ännu ett konstverk - Här tittar Zlatan Ibrahimovic ut över Rosengård.

På tisdagen hängdes nämligen en jätteaffisch med stjärnan upp på Amiralsgatan i Malmö.

I samma område där Zlatan växte upp.

Området Törnrosen på Rosengård har fått en ny boende. I alla fall på en husfasad. I form av en affisch.

Men det är inte vem som helst som "flyttat in" - det är självaste Zlatan Ibrahimovic. Nu står han och tittar ut över sitt gamla bostadsområde. Konstnären bakom affischen är gatukonstnären Joery Santos Gomez.

- Jag är väldigt glad för kopplingen mellan Zlatan och Törnrosen, det känns fint att få måla hans porträtt just där. Som gatukonstnär är jag van vid att mina verk försvinner, det tillfälliga är mitt uttryck. Men den här målningen kan ju hänga hur länge som helst, säger han till Malmö24.

"Är en stor förebild"

Det var i Törnrosens kvarter som Zlatan växte upp. Där finns i dag också fotbollsplanen Zlatan Court som fotbollsstjärnan själv var med och finansierade. Huset ägs av det kommunala bostadsbolaget MKB.

-Zlatan är en stor förebild för bland annat barnen i Törnrosen. Detta vill vi uppmärksamma genom att göra ett verk av honom som påminner om att allt är möjligt, sägerFrida Lind, MKB:s förvaltare i Törnrosen till Malmö24.

Kanske är det också en tröst för stjärnan själv -sedan tidigare har ju Malmö kommun sagt nej till Zlatanstatyer i Malmö.

Kommunen: Nej till Zlatanstaty

Kulturnämnden i Malmö har som princip att inte uppföra statyer av levande personer.

"Förvaltningen avråder från genomförande med hänvisning till etablerad praxis kring uppförande av statyer av nu levande personer samt att Zlatan Ibrahimovic har uppmärksammats på andra sätt i Malmö", skrev de i sin tjänsteskrivelse.

Men nu står han alltså på en husfasad istället.

Källa - 2016-12-20 20:36

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+