Zlatan Satt Sverige på kartan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Satt Sverige på kartan - Mycket handlade om hans kommande klubbval, men nog fick den svenske superstjärnan också frågor om den stundande EM-turneringen på torsdagens presskonferens.

34-åringen ska tillbaka till den franska huvudstaden som han, med egna ord, "kom till som en kung - och lämnade som legend".

Den svenske landslagskaptenen verkade konkret känslosam när han pratade om avslutningen i Paris Saint-Germain.

- Jag fick det bästa avslutet man kunde få, sade han på presskonferensen.

Slog målrekord i Paris

I den allra sista ligaomgången blev han klubbens bästa målskytt under en ligasäsong någonsin, och i den allra sista matchen - cupfinalen mot Marseille - avgjorde han med två mål.

- Allting var på topp. Jag fick slå det här rekordet som jag hade chansen att slå, och många andra rekord under säsongen. Det var magiskt. Det går inte att beskriva. Jag tror att jag kommer att förstå det ännu mer när jag slutar spela fotboll.

Anfallsstjärnan berättar att tårar föll medan han tog farväl av sina lagkamrater efter den målrekordsstinna succésäsongen.

- Det man har gjort under de fyra åren. . . när professionella spelare, på den nivån, kommer fram till en och börjar gråta. Det går inte att beskriva. Det är på en annan nivå.

Tror på franskt stöd

Och Ibrahimovics avtryck i den franska huvudstaden tror han kommer att märkas när Sverige åker ner till Frankrike för att spela ett EM-slutspel.

- Jag har visat var Sverige är på kartan och jag har visat var Frankrike är på kartan. När vi kommer ner dit har vi supportrar från Sverige och supportrar från Frankrike.

Han utvecklar:

- De kommer att heja mer på oss än vad de kommer att heja på Frankrike, så det kommer att kännas väldigt bra.

Källa - 2016-05-26 14:48

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+