Zlatan statyn kapad vid fötterna

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan statyn kapad vid fötterna - Det var någon gång runt halv två på natten som Zlatan-statyn vandaliserades. För det var då bilder på statyn började spridas i sociala medier.

Statyn hade båda fötterna kvar på själva fundamentet, men resten av statyn låg med sidan mot staketet som skulle skydda statyn, staketet som dessutom delvis hade välts.

Vid halv tre kom en polispatrull till Stadiontorget. En anmälan om skadegörelse upprättades. Det finns inga misstänkta eller gripna.

- Här är vi beroende av vittnesuppgifter. Om någon har sett något vill vi gärna att de hör av sig av sig till oss, säger Patric Fors, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Zlatan-statyn har vandaliserats flera gånger sedan det blev känt att Zlatan Ibrahimovic blev delägare i Hammarby.

Statyn har bränts med bengaler och före jul sågades statyns näsa av.

Under natten tillkallades vakter till platsen och man försökte också klä in den skadade statyn med någon form av material.

- Det är väldigt beklagligt att statyn har blivit vandaliserad på detta vis, det är ett brott som vi kommer att polisanmäla, säger Malin Tykesson, kommunikationschef på fritidsförvaltningen, Malmö stad.

- Varje gång som vandalerna utför ett brott likt detta så kostar det stadens invånare pengar, säger hon.

Nu pågår arbetet med hur den 800 kilo tunga statyn kan tas om hand.

- Vi undersöker nu möjligheterna att flytta statyn och frakta bort den för reparation, säger Malin Tykesson.

Framåt mars kommer kommunstyrelsen att avgöra statyns framtid, då Malmöinitiativet "Skicka tillbaka Zlatans staty till Stockholm" går upp som ett ärende.

Källa - 2020-01-05 02:52

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+