Zlatan tog Galaxy till slutspel

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan tog Galaxy till slutspel - Zlatan Ibrahimovic har nått sitt första slutspel i amerikanska MLS. Svensken låg bakom lagets båda mål när Los Angeles Galaxy fixade slutspelsplatsen via 2-1 borta mot Real Salt Lake.

Han må ha vunnit ligan i fyra länder, men i USA har Zlatan Ibrahimovic ännu inte fått lyfta en mästarbuckla. Kanske kommer det i år, för nu har hans Los Angeles Galaxy kvalificerat sig för MLS slutspel. "Playoff mode", konstaterar lagets svenske fixstjärna på Twitter.

Det är tätt kring den västra konferensens slutspelsstreck och streckmatcherna har avlöst varandra för Galaxy, som spelat bra under hösten. I den viktiga bortamatchen mot Real Salt Lake blev det tredje raka segern, och som vanligt visade Zlatan vägen. I början av andra halvlek nickpassade svensken fram till Cristian Pavón som gjorde 1-0, en halvtimme senare dunkade han själv in sitt 28:e mål för säsongen.

Hemmalaget fick in en reducering, men inte mer och får efter 1-2 fortsatt jaga en plats i slutspelet. Fem lag kämpar om de fyra återstående platserna.

Ibrahimovic kan helt fokusera på en annan kamp - den om skytteligasegern. Med två matcher kvar att spela i grundserien har han nu 180 minuter på sig att komma ikapp skytteligaledaren, Los Angeles FC:s Carlos Vela, som i och med nattens mål mot Houston har gjort 30 mål, två mer än svensken.

För Galaxy blir det första slutspelet sedan 2016, då laget nådde kvartsfinal.

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-09-26 06:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+