Zlatan var inte i Manchester Jag var här  i Paris

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan var inte i Manchester Jag var här  i Paris - Tre dagar innan fotbolls-EM börjar är Zlatan Ibrahimovic i Paris. Vart han tar vägen när turneringen är slut är fortfarande oklart. Envisa rykten sade att han på måndagen skulle ha åkt till Manchester för att skriva på för United - vilket han förnekar.

- Nej, jag var här. I Paris, säger han till TT.

Det kan tyckas vara en udda EM-uppladdning, men mindre än en vecka före Sveriges EM-premiär mot Irland lade den svenska lagkaptenen en hel dag på att prata om kläder.

Fotbollsfrågor och transferfrågor var på förhand bannlysta när Zlatan Ibrahimovic tog emot världspressen för att berätta om nya sportklädesmärket A-Z i ett soligt, lyxigt hotellrum i Paris, staden han fram till nyligen kallat hem.

- Ni ser, ända sedan jag lämnade Paris har Paris gråtit. Nu kommer jag till Paris och solen skiner. Det är så det funkar, säger han med ett patenterat, brett leende och en referens till de kraftiga regn som svämmat över floden Seine den senaste veckan.

TT: Med tanke på tajmingen tror jag alla ändå vill veta vad nästa steg blir för dig?

- Vi får se vad som händer. Ett steg i taget. Men resan, vi har några äventyr kvar.

Medieuppgifter i England säger att Ibrahimovic kommit överens med Manchester United om ett ettårskontrakt.

De svenska landslagsspelarna fick ledigt efter genrepet mot Wales i söndags. Det har spekulerats i att "Ibra" skulle resa till Manchester i måndags för att skriva på papprena, lansera kläderna i Paris på tisdagen och till slut återsamlas med landslaget i Sveriges EM-bas i Pornichet på onsdagen när de övriga spelarna anländer.

Men det förnekar anfallsstjärnan.

TT: Var du i Manchester igår?

- Nej, jag var här. I Paris. Nej.

Trots att han egentligen lämnat Paris lyckas Ibrahimovic fortsätta att skapa rubriker i den franska huvudstaden. I en intervju med tidningen Le Monde säger han att han "gör mer" för Frankrike än presidenten François Hollande.

- Jag kan tala om att jag själv deklarerar alla mina inkomster. Jag betalar min skatt. Jag hjälper det här landet mycket, säger han, och menar att han skulle kunna hjälpa Hollande, som är nere på katastrofsiffror vad gäller popularitet, att bli omtyckt.

- Jag tror att du antingen är populär eller så är du det inte. Det viktiga är att du är dig själv. Men jag kan inte tala för honom för jag känner honom inte. Jag skulle kunna göra honom populär om jag ville. Men jag vet inte om jag känner för det.

Det är en brett leende Zlatan som lanserar sitt klädmärke. Trots en hel dag av intervjuer, både i grupp för mindre medier och enskilt för större som New York Times, El País och Focus, är det tydligt att stjärnan trivs i situationen. Promotionfilmen som inleder intervjustunden har en hård retorik. Det är kamp, uppoffringar och hämnd som drivkraft.

- Jag gillar det. Det ska inte vara den enkla vägen, det ska vara så tufft som möjligt. Det är den miljön jag kommer från, säger han.

Med det stundande Europamästerskapet mindre än en vecka bort kan det vara glädjande för svenska öron att han 34 år gammal känner sig i sitt livs form.

- Det här året har jag tränat väldigt hårt, jag har tränat som aldrig förr. Om jag kan hålla mig i form vet jag vad jag kan göra. Det är bara att gå ut och njuta.

Källa - 2016-06-07 14:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+