Zlatan vinkade adjö i Nice

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan vinkade adjö i Nice - Avskedet skulle inte ske på Allianz Riviera i Nice. Anfallarens förhoppning var att Sverige skulle få ordning på offensiven, vinna mot Belgien och ta hand om andra platsen i gruppen.

Vid ett sådant scenario skulle Zlatan Ibrahimovic & Co få förbereda sig på spel i åttondelsfinal.

34-åringens önskan var inte ens nära att inträffa.

Visserligen tog Sverige över allt mer i andra halvlek. Med tidigare bollar i djupet, gärna centralt, skapade Sverige ett flertal halvchanser. Men något mål - även om det var nära - blev det aldrig.

Belgien var för dominant, för effektivt, för bra

Och till slut gav det resultat.

Nainggolan avgjorde

Med Radja Nainggolans fullträff i 84:e minuten tog belgarna hand om andra platsen i gruppen och får spela åttondelsfinal.

För Sverige innebar det att EM är över.

För Zlatan Ibrahimovic rundade det av landslagskarriären som inleddes redan 2001.

En dag som han redan inför matchen visste skulle inträffa.

Och anfallaren hade bestämt sig för att inte känna något annat än tacksamhet och stolthet.

- Att avsluta med besvikelse? Aldrig. Jag är väldigt stolt över att vara lagkapten för Sverige och för det jag har åstadkommit, sade han under presskonferensen inför matchen.

- Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla supportrar. Det är de som har gjort det möjligt för mig att åstadkomma det som jag har åstadkommit . Utan dem hade det inte varit möjligt. Var jag än går, var jag än kommer så kommer jag alltid ha svenska flaggan med mig och stå upp för den. Hos mig finns inte någon besvikelse. Bara stolthet och tacksamhet.

Tackade för stödet

Totalt blev det 116 landskamper, 62 mål och många stora ögonblick.

Här är ett urval av höjdpunkterna:

Med akrobatik och finess stod han för ett klackmål mot Italien i EM-2004, i VM-kvalet borta mot Ungern skickade han, trots minimal vinkel, upp bollen i första krysset, målet mot Frankrike i EM-2012 röstades fram till mästerskapets vackraste, den fenomenala cykelsparken var bara ett av fyra mål mot England när Friends Arena öppnade portarna 2012, två fullträffar mot Estland innebar ny rekordinnehavare för antal mål i herrlandslaget, frisparken mot Danmark som skickade Sverige till Frankrike…

Efter matchen tackade Zlatan Ibrahimovic fansen för stödet i Nice - och på alla andra tidigare ställen.

Nice, TT:s utsände

Källa - 2016-06-22 22:59

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+