Zlatans utspel jämför sig med frihetsgudinnan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatans utspel jämför sig med frihetsgudinnan - Zlatans startelva blev komplett när han tog hem den elfte guldbollen på årets Fotbollsgala. Inte nog med det, den svenske stjärnan förevigas också med en staty utanför Sveriges nationalarena i Stockholm, Friends arena.

- Man brukar få det när man går bort men jag känner mig fortfarande levande. När jag går bort kommer den här finnas för evigt. Nu saknas bara kungahuset, sa Zlatan på presskonferensen efter galan.

Skulptören Peter Linde har berättat om hur Zlatan bad honom överdriva den 270 centimeter långa statyn när han var och besökte skulptören. Men ateljétakets höjd bestämde storleken på brons-Zlatan.

- Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad, sa Zlatan i sitt tacktal.

Men en staty över stadens store son i Malmö kan nog Zlatan glömma , i alla fall under tiden han lever. Kulturnämnden i Malmö har nämligen sagt nej till en Zlatan-staty. Kulturförvaltningen säger nej eftersom man har som princip att inte uppföra statyer av levande personer.

Statyn utanför Friends kommer först på plats i slutet av 2017. En lång väntan kan tyckas, men Zlatan verkar nöjd av allt att döma, särskilt om man ska tolka den senaste uppdateringen på hans instagramkonto. . .

Källa - 2016-12-14 12:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+