Hur sugen är Zlatan på Europa League i höst?

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Hur sugen är Zlatan på Europa League i höst? Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Hur sugen är Zlatan på Europa League i höst? - En kokande gryta på Şükrü Saracoğlu i Istanbul. En sjungande vägg på De Kuip i Rotterdam. Och en resa till (högst troligt) Kiev eftersom Zorja Luhansks hem i östra Ukraina inte bedöms säkert nog.

Det går inte att klaga på underhållingsvärdet i Manchester Uniteds grupplottning. Och just det faktumet gör säkert att laget tänder till lite extra.

Sportsligt ska det ju inte vara några problem för den engelske jätten att knipa en av de två främsta platserna i gruppen. Som jag ser det är Jose Mourinhos manskap i nuläget främsta kandidat att ro hem hela turneringen. Sen ansluter förstås några Champions League-klubbar till sextondelsfinalerna, och säkert kan utmana.

Jag vill dock skicka in en brasklapp.

För det finns vissa frågetecken kring vilken vikt Manchester United lägger vid den här turneringen.

Det råder ju inga som helst tvivel om att det är Premier League som är huvudfokus för Manchester United. Tre säsonger utan ligatitlar är tre för mycket. Speciellt som man inte varit bättre än sjua, fyra och femma under perioden.

Sen går det förstås inte komma förbi att Europa League inte är något som kittlar överdrivet för två hypervinnare som José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic. En europeisk b-turnering, som även om den höjt sin status ordentligt de senaste åren inte blir speciellt intressant för den neutrala åskådaren förrän på semifinalstadiet.

Manchester United har förstås högre ambitioner än så med tanke på miljarderna som pumpats in i laget. Och jag blir överraskad om inte Zlatan Ibrahimovic resonerar likadant. Så bli inte förvånad om anfallaren, som trots allt fyller 35 år i höst, vilas en hel del under gruppspelet. Detsamma lär gälla Wayne Rooney och säkerkligen några till i det lite äldre gardet.

Kanske ska man främst se Europa League-resan som en förberedelse inför nästa säsong. Det är då Manchester United ska ta sig tillbaka in i det internationella finrum man alltid ansett sig tillhöra.

Det skulle inte förvåna mig om Zlatan Ibrahimovic är mer sugen på den resan, även om han förstås inte har något emot ett stopp på Friends arena den 24 maj 2017.

Källa - 2016-08-26 15:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+