Leslie brinner Har svårt att skaka av sig rollen

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Leslie brinner Har svårt att skaka av sig rollen Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Leslie brinner Har svårt att skaka av sig rollen - Med talang och hårt arbete kan man nå hur långt som helst oavsett var man kommer ifrån. Så lyder ett starkt credo i vår kultur. Det ger hopp och motivation, men det är också romantiskt och ideologiskt. I verkligheten är sambandet mellan individ och samhällsstruktur mer komplicerat.

Men vi älskar de mirakulösa och mytologin runt dem: de vars vilja och begåvning lyfter dem ur de tuffaste miljöer. En Zlatan Ibrahimovic. Eller en Leslie Tay.

Åtminstone har filmaren Stefan Berg valt att skildra musikern från Seved, Sofielund på det viset, och det är också så Leslie Tay gärna pratar om sig själv. Han var "den mest fucked up kidden" men har lyckats mot alla odds.

Stefan Berg har följt honom sedan han var pojke, i tre filmer varav två med Tay helt i centrum.

"Leslie - killen som kommer att glänsa" (2008) var ett känsligt porträtt av en rastlös tonåring som trivdes dåligt i skolan men desto bättre med att skriva låtar och rappa.

I "Leslie brinner" närmar han sig trettio, har flyttat till Stockholm och etablerat sig som framgångsrik producent och låtskrivare i r&b-genren. Vi följer honom på prisutdelningar och events, i studion, som gästartist och när han lagar mat till Silvana Imam hemma i sitt kök.

Han har fullt upp och tar sig inte tid att jobba med sitt eget debutalbum. Det är konflikten som filmen bygger kring. Ett annat tema är den gamla Leslie och den nya: strulputten och den seriösa artisten. Det gestaltas genom att äldre filmklipp, inte minst från förra filmen, varvas in. Det görs lite ryckigt, och ger också lite grand intryck av utfyllnad.

Leslie Tay verkar hyfsat ordentlig nuförtiden, men Berg tycks inte ha funnit någon ny, annan dramaturgi än den om killen från Seved som reste sig och glänste.

Det är lite synd, för Tay är charmig och intelligent, och en medveten musiker. Jag hade till exempel velat höra honom utveckla vad det är hos Eva Dahlgren - en oväntad idol för en ung r&b-artist - som han älskar så mycket.

Kort sagt har "Leslie brinner" inte samma kraft som den förra filmen. Å andra sidan måste den ses som del i ett längre projekt, och en berättelse om en människa som jag hoppas att Stefan Berg inte har avslutat ännu.

Följ

Källa - 2018-11-08 20:00

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+