Svårt sjuka Henry, 11, fick träffa sin stora idol

Senaste nyheterna om Formel 1

Svårt sjuka Henry, 11, fick träffa sin stora idol - Under ett år har Henry Braag, 11, varit svårt sjuk. Men för några veckor sedan kom en ljusglimt - då fick han träffa idolen och formel 1-föraren Marcus Ericsson.

- Det var jätteroligt och lite nervöst, säger Henry Braag.

Våren 2016 fick Henry Braag, i dag 11 år, vattkoppor. Men infektionen tog hårt på Henry och när han andades omkring 40 andetag per minut och hade en ovanligt hög puls ringde pappa Per till sjukhuset, vilket också Norrköpings Tidningar har berättat om.

Familjen fick åka in akut till sjukhuset och där blev de inlagda en vecka. Henry fick medicin som skulle ta bort vattkopporna, men under våren tvingades Henry göra återbesök flera gånger när han försämrades.

- I juli blev han lika dålig igen som vid första gången som vi åkte in. Då hade han inget virus kvar från vattkopporna. Det som hade hänt var att immunförsvaret hade blivit överaktivt och angripit lungorna, berättar pappa Per.

Ska göra en utredning om lungtransplantation

Nu har det gått ungefär ett år sen det besöket på sjukhuset och än vet familjen inte vad det är för sjukdom som drabbat Henry.

Om några dagar ska de börja en utredning för en lungtransplantation, men under tiden försöker familjen leva så vanligt som möjligt där Henry går i skolan så mycket det går.

- Det Vi har jobbat ganska hårt med att få till en vardag. Henry har tyckt att det har varit väldigt jobbigt, vi har varit inlagda i perioder och eftersom han måste ha syrgas med slang hela tiden blir man väldigt begränsad. Henry har velat gå i skolan och vi har gjort allt vi kunnat för det. Han har en ryggsäck med syrgas, men det ställer höga krav på honom, berättar pappa Per.

- Vi har försökt göra det bästa av situationen, det är lite jobbigt att ha syrgas hela tiden, det blir väldigt begränsat, säger Henry.

Fick en keps signerad av idolen

Men det har också funnits ljus i mörkret. För några veckor sedan fick däremot Henry en av sina drömmar uppfyllda när han tillsammans med sin pappa fick träffa idolen och formel 1-föraren Marcus Ericsson under en grand prix-tävling i Barcelona genom Min stora dag.

- Det var jätteroligt och lite nervöst, säger Henry Braag.

Under besöket fick han och Per vara i hans stall, Sauber, och träffade Marcus Ericsson flera gånger. Dessutom fick han en signerad keps, idolkort och en ryggsäck.

Men kepsen använder han bara vid väl utvalda tillfällen.

- Jag vill inte att den ska förstöras, säger Henry Braag.

Skulle du vilja prova att köra formel 1 någon gång?

- Det skulle vara kul, men det är nog väldigt svårt tror jag.

Källa - 2017-06-03 20:30

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+