Afghanska regeringssoldater dödade i flygräd

Senaste nyheterna om Nato

Afghanska regeringssoldater dödade i flygräd Senaste nytt om Nato

Afghanska regeringssoldater dödade i flygräd - Tio soldater har dödats i en afghansk flygräd i den oroliga Helmandprovinsen i Afghanistan. Händelsen inträffade i distriktet Gereshk i landets södra del i samband med ett flygangrepp mot talibaner.

Minst nio afghanska poliser skadades.

Händelsen som bekräftas av det afghanska försvarsdepartementet ska nu utredas av myndigheterna.

För drygt två månader sedan dödades 16 afghanska poliser av misstag i ett amerikanskt flygangrepp i samma område. Och i februari dödades minst 18 civila av amerikanskt stridsflyg i Helmandprovinsen.

Bara för några dagar sedan skadades sex civila i huvudstaden Kabul när de träffades av en amerikansk robot i samband med ett flygangrepp. Enligt den Nato-ledda Afghanistaninsatsen berodde det på att en robot inte fungerade korrekt, och därför missade sitt mål.

I fjol dödades omkring 590 civila i flygangrepp utförda av det afghanska flygvapnet eller av utländska makter, enligt FN. Det var nästan dubbelt så många som under 2015.

Källa - 2017-10-01 22:12

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+