Jätteavbräck för Belgien Kompany missar EM

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Jätteavbräck för Belgien Kompany missar EM Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Jätteavbräck för Belgien Kompany missar EM - Sveriges EM-motståndare Belgien har fått ett tungt besked.

Landets kapten och härförare i backlinjen Vincent Kompany missar mästerskapet på grund av en lårskada.

- Jag litar på att mina lagkamrater kommer göra bra ifrån sig, skriver spelaren  på Facebook.

Chanserna att slita upp hål i den belgiska backlinjen i sommarens EM-slutspel för Zlatan Ibrahimovic & co lär inte direkt minska i och med dagens besked.

Den så ofta skadedrabbade Vincent Kompany, 30, tvingas kasta in handduken inför mästerskapet i Frankrike.

Under säsongen har 30-åringen bara spelat 14 matcher för Manchester City och i veckans Champions League-möte med Real Madrid tvingades mittbacken kliva av redan efter tio minuters spel med en lårskada.

Gav besked från sjukhuset

Direkt från sjukhuset har spelaren nu meddelat via sin Facebook-sida att han inte kommer kunna medverka vid sommarens fotbollsfest där han med sitt Belgien hade ställts mot Sverige, Italien och Irland.

"För mig är det väldigt tråkiga nyheter. Jag skulle kunna stå här och tycka synd om mig själv. Jag skulle kunna vara rädd för att min karriär skulle vara över som många andra kanske skulle göra. Jag skulle kunna ge upp. Men det är inte jag. Jag bestämmer själv min framtid", skriver Kompany från sjukhussängen och avslutar:

"Jag litar på att mina vänner och lagkamrater kommer göra bra ifrån sig och göra oss stolta vid de EM i Frankrike. Jag är nu officiellt deras mest hängivne supporter och jag kommer vara på plats för att stötta dem".

Flera återbud till EM

Återbuden bland stjärnspelare till sommaren blir allt fler. Så sent som i går blev det klart att även Italiens Marco Verratti, Englands Alex Oxlade-Chamberlain och Tysklands Ilkay Gündogan inte kan delta i mästerskapet på grund av skador.

Källa - 2016-05-07 21:27

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+