Zlatan Ibrahimovic sköt PSG till cupfinal

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic sköt PSG till cupfinal - Baksmälla från Champions League-uttåget.

Ett starkt hemmalag som hade de bästa chanserna och som dessutom skulle haft en straff.

Men ett knippe Zlatan-magi redde ut det hela - och PSG är klart för final i Franska cupen efter 1-0 mot Lorient.

- Det är ett glansnummer av Zlatan som påminner alla om vad PSG kommer att gå miste om när han går vidare, säger Erik Niva i Sportbladets studio.

För en vecka sedan blev Paris Saint-Germain utslaget ur Champions League av Manchester City. Ett tungt misslyckande, såväl för laget som för Zlatan Ibrahimovic, varpå stämningen runt klubben har beskrivits som "dyster".

Och visst syntes baksmällan från smällen när PSG ställde upp mot Ligue 1-mittenlaget Lorient på bortaplan.

De första 30 minuterna av semifinalen tillhörde hemmalaget som flera gånger tog sig igenom PSG:s försvar - och dessutom skulle ha haft en straff när Marquinhos bensaxade ner Raphael Guerreiro.

- Det var väl straff hos 19 av 20 domare, klart att det skulle vara straff, säger experten Johanna Frändén i Sportbladets studio.

Tidigt domarbyte

Den där 20:e domaren, som valde att fria, skulle egentligen inte ens ha dömt matchen. Det var nämligen fjärdedomaren, som fick ersätta förstedomaren som efter 26 minuter tvingades kliva av skadad.

- Jag tror att man som domare som precis har hoppat in kan dra sig för att döma straff i det läget, säger Sportbladets expert Erik Niva. LÄS OCKSÅ "Dyster stämning - Zlatan är i sorg"

Det dröjde till slutet av den första halvleken innan man kunde känna igen PSG:s anfallsspel, åtminstone något så när.

Zlatan Ibrahimovic hade en nick tätt utanför i den 40:e minuten och svensken fick ännu ett läge när Angel Di Maria slog en perfekt djupledsboll - men skottet gick över.

Zlatan med yttersida i mål

Lorient var flera gånger nära att ledningen och hade de vassaste chanserna - tills det var dags för Zlatan-magi. I matchminut 75 var baksmällan som bortblåst och anfallaren gjorde en snygg tvåfotsdribbling utanför straffområdet för att därefter dra iväg en yttersida som ställde målvakten totalt.

- Han gör ingen av sina totalt sett bästa matcher, men samtidigt så visar han hur överlägsen han är. Han gör ju skillnaden och det är ett fantastiskt mål han gör, säger Erik Niva i Sportbladets studio.

- Det är ett glansnummer av Zlatan som påminner alla om vad PSG kommer att gå miste om när han går vidare.

1-0 till PSG innebär att laget är klart för andra raka cupfinalen. Vilka man möter avgörs i morgon i den andra semifinalen mellan Sochaux-Marseille.

Källa - 2016-04-19 23:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+