Sebastian Larsson tillbaka lika motiverad som förr

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Sebastian Larsson tillbaka lika motiverad som förr - Listan över spelare Larsson länge hade som landslagskompisar men som valt att sluta blev lite längre i förra veckan. Då tackade först Rasmus Elm nej till framtida uppdrag varpå Oscar Wendt hoppade av den trupp han alldeles precis blivit uttagen till.

Andreas Isaksson, Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic, Pontus Wernbloom, Erik Johansson och Erkan Zengin muckade i somras och höstas.

Larsson hade annat att tänka på då. Ena knäet behövde en grundlig reparation. Rehabiliteringen var lång och tråkig men underlättades av ett klart uppsatt mål.

Att komma tillbaka minst lika stark som tidigare. Vid snart 32 och med 87 landskamper bakom sig sedan debuten mot Turkiet 2008 kunde han också valt att lägga all mental och fysisk kraft på klubblaget.

Men inte Larsson.

- Personligen har jag aldrig haft några tankar på att jag inte skulle vilja fortsätta i landslaget. Mitt mål har varit att vara här igen och det var kul att höra att man fick vara med igen.

Under hösten fick han indikationer från Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren att han fanns på deras radar.

TT: Känns det som att börja om i landslaget efter nio månaders frånvaro och med en ny förbundskapten.

- Inte börja om, men jag kommer hit och känner att jag börjar lite på noll. Jag ska visa Janne vad jag kan i de roller han eventuellt ser mig. Det gäller att förtjäna speltid.

I den närmast årliga överlevnadskampen i Premier League har Larsson främst spelat centralt på Sunderlands mittfält.

- Jag har spelat där mycket de senaste åren och det är en position jag känner mig bekväm i och jag skulle gärna spelar där här också, säger Larsson.

- Vi får se vad som händer framöver men i dag spelade jag i alla fall där på träningen.

Kontraktet med Sunderland går ut i sommar.

TT: Hänger din framtid i klubben samman med om ni hänger kvar eller inte i Premier League?

- Jag är väldigt avslappnad kring min situation. Kontraktet går ut i sommar och det är väl där vi är, egentligen. Allt fokus kommer att ligga på att reda ut situationen i Sunderland och allt annat får reda ut sig i sommar. Tyvärr är det ingen ny situation för oss. Det gäller att använda all den erfarenhet vi har från tidigare år för att ta oss ur en så här tuff situation.

Nästa klubbadress - om det blir en sådan - lär inte ha ett allsvenskt namn. Larsson utesluter inte att han en dag gör sin första allsvenska match, men det verkar inte aktuellt än på ett tag.

- Jag förstår varför frågan ställs och jag önskar att jag kunde ge ett definitivt svar. Att jag kommer att spela i allsvenskan eller att jag inte kommer att spela i allsvenskan, men det kan jag inte. Säg så här, om jag och min familj flyttar hem och jag inte är färdig med min karriär kommer jag definitivt att vilja spela och då är allsvenskan ett alternativ.

- Det enda jag kan säga är att jag är mer motiverad och sugen än på länge att köra vidare. Jag ser framför mig att jag har ett antal år kvar på hög nivå.

- Jag ser inte att jag är nära slutet av min karriär.

Född: 6 juni 1985 i Eskilstuna.

Position: Mittfältare.

Klubb: Sunderland.

Tidigare klubbar: IFK Eskilstuna, Eskilstuna City, Arsenal, Birmingham.

Landskamper/mål: 87/6.

Aktuell: Tillbaka i landslaget för första gången sedan EM-slutspelet i somras. Sverige möter Vitryssland i VM-kvalet på lördag på Friends och spelar på tisdag landskamp mot Portugal på Madeira.

Källa - 2017-03-21 14:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+