HRF vill ha hörseltest för nyanlända

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

HRF vill ha hörseltest för nyanlända Senaste nytt om flyktingkrisen

HRF vill ha hörseltest för nyanlända - Många flyktingar som kommer till Sverige har hörselproblem, visar en undersökning i Värmland. Nu kräver Hörselskadades Riksförbund (HRF) att Arbetsförmedlingen inför hörseltest för alla nyanlända.

"Siffrorna är alarmerande. Att kunna hänga med i vad som sägs på SFI-utbildningen är avgörande för att kunna lära sig svenska, och i förlängningen en förutsättning för lyckad integration - att kunna studera, få ett jobb och bygga ett nytt liv i Sverige", säger förbundsordföranden Mattias Lundekvam i ett pressmeddelande.

Kravet kommer efter ett inslag i SVT Värmland, som rapporterar om en undersökning där fyra av tio nyanlända i Sunne och Torsby visade sig ha nedsatt hörsel. Kriget i Syrien tros vara en av orsakerna.

- De som har hörselskador och är under 60 år har ofta drabbats av högt ljud och här vet vi att de här människorna kommer från kriget och har varit olika nära krigshandlingar, säger Madeleine Karlsson Svensc, sjuksköterska på Hälsolänken i Torsby.

Källa - 2016-10-12 08:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+