Nazistkopplingar utreds efter bomber

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Nazistkopplingar utreds efter bomber Senaste nytt om flyktingkrisen

Nazistkopplingar utreds efter bomber - Säpo utreder eventuella kopplingar mellan tre bombattentat som inträffat den senaste tiden i Göteborg, varav två riktats mot flyktingboenden.

Förundersökningsledaren bekräftar för SVT Nyheter Väst att säkerhetspolisen, förutom de två bombdåden vid olika flyktingboenden i januari, även tittar på samband med ett tredje bombdåd - en explosion vid Syndikalisternas lokaler i centrala Göteborg i november i fjol.

En man i 20-årsåldern med koppling till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen sitter sedan tidigare häktad misstänkt för bombattentatet mot vänsterorganisationen.

- Det stämmer att jag leder alla tre förundersökningarna, säger Mats Ljungqvist, kammaråklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till SVT.

Ljungqvist vill inte gå in på detaljer kring eventuella likheter mellan dåden, mer än att det i samtliga fall rör sig om skarpa sprängladdningar som placerats ut. Vid attentatet mot ett flyktingboende i Västra Frölunda den 5 januari skadades en person allvarligt.

Källa - 2017-01-28 13:25

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+