Ericsson kör för sin framtid

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson kör för sin framtid Senaste nytt om Formel 1

Ericsson kör för sin framtid - Marcus Ericssons resultatrad under säsongen är inte mycket att skriva hem om. Två elfteplatser - från Spanien och Azerbajdzjan - är bästanoteringen och det ger inte mer än sista plats i den totala VM-ställningen.

I poängkolumnen lyser nollan ilsket rött.

- Jag är faktiskt besviken på hans säsong, säger mångårige formel 1-experten Fredrik af Petersens.

- Jag trodde att det skulle gå bättre. Men det är klart, han kör en bil med en ett år gammal Ferrari-motor. Då har man ingen chans. Men han har gjort en del misstag också, som senast i Singapore.

De svaga resultaten har gjort att Ericssons framtid inom formel 1-cirkusen är osäker. Det har talats om en flytt till ett bättre stall, med bättre förutsättningar, till nästa säsong. Men Fredrik af Petersens ger inte mycket för ryktena som bland annat har placerat Ericsson i Williams och Force India.

- Jag tror absolut inte att det är aktuellt. Man måste vara realistisk, de stora stallen satsar nog inte på en förare som har noll poäng. Och flera av stallen är redan fulla.

af Petersens tror i stället att Ericsson i första hand får se till att säkra en kontraktsförlängning med sitt nuvarande stall Sauber. Men det är heller inte helt enkelt.

- Sauber har en ny teamchef i Frédéric Vasseur och han har sagt att det är han som bestämmer vilka som ska köra nästa år. Ferrari (som står för stallets motorer) kommer nog vilja ha en av sina påläggskalvar i en av bilarna nästa år. Då står det mellan Marcus och den andre föraren Pascal Wehrlein om den andra platsen. Det är otroligt svårt att säga vem som får den, säger af Petersens.

Något som kan tala till Ericssons fördel är det faktum att han har stort stöd hos Saubers ägare.

- Men samtidigt har Pascal tagit poäng i år. Så det är nog femtio, femtio mellan dem just nu. Marcus har själv sagt att han måste prestera i de race som återstår. Att ta poäng är oerhört viktigt.

Första chansen för Marcus Ericsson att plocka livsviktiga poäng är på söndag, i Malaysias GP. Ett bra resultat där skulle kunna bana väg för fortsatt tävlande även nästa säsong.

- Jag hoppas verkligen att han blir kvar. För en så dålig chaufför är han inte, han är värd att få stanna inom sporten, säger Fredrik af Petersens.

Källa - 2017-09-30 08:02

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+