Ericsson lagkamrat med Rosenqvist i Indycar

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson lagkamrat med Rosenqvist i Indycar - Marcus Ericsson fortsätter karriären i Indycar.

Den 29-årige före detta formel 1-föraren har skrivit kontrakt med toppstallet Chip Ganassi Racing och blir stallkamrat med Felix Rosenqvist, som blev årets rookie i Indycar den gångna säsongen.

Ericssons framtid har varit oviss sedan Indycar-serien avslutades i slutet av september.

"Jag är extremt glad och stolt över möjligheten att få köra för Chip Ganassi Racing. Det är ett lag med vinnare och deras historia talar för sig själv. Jag är tacksam över att de tror på mig och jag ska göra allt för att stallet ska få ett framgångsrikt 2020", säger Ericsson på stallets webbplats.

Stallet kommer att ha tre bilar i nästa års serie och förutom Rosenqvist blir också femfaldige mästaren Scott Dixon lagkamrat.

Efter fem år i formel 1 gjorde Marcus Ericsson debut i Indycar den gångna säsongen för Arrow Schidt Peterson-stallet och tog som bäst en andraplats.

Källa - 2019-10-08 21:06

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+