Mattis Strategi klar för Afghanistan

Senaste nyheterna om Nato

Mattis Strategi klar för Afghanistan Senaste nytt om Nato

Mattis Strategi klar för Afghanistan - President Donald Trump har nu fattat beslut om USA:s framtida strategi när det gäller Afghanistan, uppger försvarsminister Jim Mattis - som dock inte avslöjar några detaljer om strategin. Dem ska presidenten själv presentera senare, ännu oklart när.

I månader har det spekulerats om de amerikanska planerna för Afghanistan, om huruvida Trump kommer att tillåta försvarshögkvarteret Pentagon att skicka fler soldater till landet. Men enligt Mattis har alltså beslutet nu fattats efter en "ytterst noggrann" granskning av förutsättningarna, där stora delar av regeringen deltagit.

Det har snart gått 16 år sedan USA gick in i Afghanistan med målet att krossa al-Qaida och talibanerna. Som mest stred omkring 130 000 soldater från Natostyrkan Isaf i landet. Styrkans stridande uppdrag avslutades officiellt den 31 december 2014, och det nuvarande icke-stridande uppdraget kretsar kring utbildning, rådgivning och stöd.

Källa - 2017-08-20 20:24

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+