Ryssland kan se Sverige som Natoland

Senaste nyheterna om Nato

Ryssland kan se Sverige som Natoland Senaste nytt om Nato

Ryssland kan se Sverige som Natoland - Ring pekar på att Biden lyfte fram Natoländernas "heliga förpliktelse" att försvara varandra för att sedan tala om samordningen med Sverige.

- Vi har ett partnerskap mellan Nato och Sverige när det gäller hur vi ser på ett odelat, säkert och fredligt Europa. Ingen ska kunna missförstå, varken herr Putin eller någon annan, att detta är okränkbart territorium. Punkt. Punkt. Punkt, sade Biden när TT frågade vicepresidenten om vad han har att säga till svenskar som är bekymrade över rysk aggression.

Stefan Ring tror att formuleringarna i Moskva kan uppfattas som att Sverige behandlas som medlem i Nato utan att vara det. Däremot ser han det inte som att vicepresidenten försökte antyda att Sverige bör söka medlemskap i Nato.

- Det var han ju tydlig med att det är en sak för Sverige att avgöra, säger Stefan Ring.

Bidens tydliga markering av Natoländernas förpliktelser mot varandra kan enligt Ring också vara riktad mot den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, som sagt att det inte är självklart att USA ska hjälpa sina europeiska allierade.

- Så uttalandena kan samtidigt vara avsedda för hemmaplanen, säger han.

Källa - 2016-08-25 15:47

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+