Buffon Inte så bra minnen av målet

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Buffon Inte så bra minnen av målet Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Buffon Inte så bra minnen av målet - En sommarkväll i Porto för tolv år skickade Zlatan Ibrahimovic, med ryggen mot målet, upp sitt högerben på en höjd det inte borde vara och klackade in sitt klassiska 1-1-mål i EM mot Italien.

- Jag har inte så bra minnen av det målet 2004, säger målvakten Gianluigi Buffon på presskonferensen inför mötet med Sverige på Stadium Municipal i Toulouse.

- Senare uppskattade jag tekniken för att göra ett så fantastiskt mål. Han har gjort liknande mål efter det, så det är inte förvånande längre, säger Juventusspelaren.

"En fantastisk spelare"

Den 38-årige landslagskaptenen är den ende från Italiens EM-trupp 2004 som fortfarande spelar för "gli azzurri". Senare samma sommar lämnade Ibrahimovic Ajax och blev lagkamrat med Buffon i Juventus.

- Zlatan var en talang på den tiden, men han var inte fullbordad som spelare. Nu har det gått tolv år och han har visat att han är en fantastisk spelare, säger Buffon.

Varianterna på frågor om Ibrahimovic var många. Kan han spela i Premier League?

- "Ibra" skulle kunna spela i vilken liga som helst, säger förbundskaptenen Antonio Conte.

Hur ska Italien stänga ner Ibrahimovic?

- När vi tittar på motståndare tittar vi på dem som ett lag, mer än som individer. , säger Conte och nämner spelare som Emil Forsberg och John Guidetti som andra offensiva vapen.

Finns det en rädsla för Sveriges världsstjärna?

- Självklart är vi medvetna om honom. Han är en av få superstjärnor, som kan göra skillnad för de lag han spelar för, säger Conte.

Rädsla för VM-repris

Ett mantra har gått runt i det italienska lägret under EM i Frankrike - den imponerande premiärsegern (2-0) mot Belgien betyder egentligen inte mer än tre poäng och en bra start på turneringen. Rädslan för att det ska bli en repris på VM 2014 verkar finnas där. Då åkte Italien ut i gruppen - trots en premiärseger mot England.

- Historiskt sett, de två senaste turneringarna, har Italien inte spelat bra i den andra matchen, säger Conte.

Är det Sveriges hopp i Toulouse?

- Spelar du bra mot de nordiska länderna så vinner du, spelar du okej så blir det oavgjort. Spelar du dåligt så förlorar du, säger Gianluigi Buffon.

Toulouse, TT:s utsände

Källa - 2016-06-16 19:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+