Här är årets alla Sommarvärdar i P1

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Här är årets alla Sommarvärdar i P1 Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Här är årets alla Sommarvärdar i P1 - Från Metallicas trummis till Årets artist och Årets Homo. Här är alla årets Sommarvärdar i datumordning.

24 JUNI - Lars Ulrich

Musiker, låtskrivare, trummis, 52 år. Född i Gentofte, Danmark, bosatt i San Francisco, debuterar som Sommarvärd.

Har i 35 år spelat trummor i heavy metal-bandet Metallica, som han grundade med James Hetfield 1981.
Programmet kommer att spelas in på engelska.

- Efter 35 år i USA är jag mer bekväm med engelska, men jag kan fortfarande danska och lite svenska. Systembolaget,
Sportspegeln och Kungliga Tennishallen till exempel! Jag tänkte prata om liv, arbete och musiken som fick mig på rätt spår.

25 JUNI - David Lagercrantz

Författare, journalist, 53 år. Född i Solna, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

Har skrivit fortsättningen på Stieg Larssons Millennium-trilogi; "Det som inte dödar oss". Skrev också biografin "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Har även skrivit böcker om äventyraren Göran Kropp, uppfinnaren Håkan Lans och dokumentärromanen Syndafall i Winslow om matematikern Alan Turing, en bok som översatts till 20 språk.

- Jag ska berätta om en stor kris som också blev en vändpunkt i mitt liv. Jag ska berätta om hur jag och min far, Olof, oberoende av varandra störtade ner i depression och levde som på havets botten en sommar för inte alltför länge sedan.

26 JUNI - Annika Lantz

Journalist, programledare, 48 år. Född och bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

En av våra flitigaste radiojournalister. Leder just nu programmet Lantzkampen i P1, en frågesport om veckans nyheter.
Började på Radio Stockholm 1993 och har hörts otaliga gånger i bland annat Kvällspasset och Morgonpasset i P3.

- För många är "Sommar" den första gången dom får chansen att prata om sig själva i radio, medan jag har gjort just det sedan 1993. Därför ska jag verkligen anstränga mig för att bjuda på saker som jag aldrig tidigare har pratat om i radio. Som när jag trodde att jag var algerier. Eller om hur det är att åka magnetkamera. Samt om den oförställda glädjen i att inte ha mens längre.

27 JUNI - Johan Olsson

Skidåkare, 36 år. Född i Skultuna, uppvuxen i Åsarna, bosatt i Sundsvall. Debuterar som Sommarvärd.

Vann VM-guld på 15 kilometer längdskidåkning i Falun förra året. Tog VM-guld 2013 på 50 kilometer klassisk stil efter en enastående solokörning under mer än halva loppet. Har sammanlagt 13 OS- och VM-medaljer.

- Mitt Sommar kommer såklart att handla en hel del om skidåkning, och hur jag började vinna när jag slutade tänka på resultaten. Om min karriärs största misslyckande, och hur ett av mina största felbeslut är en del i det bästa som hänt mig.

28 JUNI - Gunhild Stordalen

Läkare, miljöaktivist, 37 år. Född i Haugesund, bosatt i Oslo. Debuterar som Sommarvärd.

Tongivande norsk miljöaktivist med inriktning på mat och hälsa. Grundat organisationerna EAT, GreeNudge och Stordalen
Foundation. Fått pris som Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden. Fick hösten 2014 veta att hon led av en aggressiv variant av den autoimmuna sjukdomen systemisk skleros.

- Jag är miljöaktivist, läkare och miljardärfru. Jag är också allvarligt sjuk. Min bästa smärtlindring är att jobba med något som är viktigare än mitt eget liv, då kan jag leda bort tankarna till annat. Bort från smärtan, obehaget och min egen eländighet.

29 JUNI - Matias Varela

Skådespelare, 35 år. Född och bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

Känd som Jorge i Snabba Cash-filmerna. Medverkat i den amerikanska actionfilmen Point Break som hade premiär i vintras. Nominerad till en Guldbagge för bästa skådespelare två gånger.

- Jag tänkte berätta historier om en liten pojk som blev förälskad i en värld han inte tillhörde. Och om en man som kom att bli en del av en värld han alltid drömt om.

30 JUNI - Danica Kragić Jensfelt

Professor datalogi, 44 år. Född i Rijeka, Kroatien, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

En av Sveriges ledande robotforskare. Leder Centrum för autonoma system, KTH:s forskningscentrum
inom robotik. Menar att robotar kan ta över många tråkiga och farliga jobb från människan och även användas inom vården.
Nobbade ett erbjudande om att jobba som fotomodell i Milano och började istället plugga till civilingenjör i maskinteknik.

- Jag ska prata om människor och robotar, om skillnader och likheter mellan människor och maskiner. Om hur det är när hjärnan inte tillåter en att vara en vanlig människa.

1 JULI - Ahmad Khan Mahmoodzada

Gymnasieelev, skådespelare, 18 år. Född i Kabul, Afghanistan, bosatt i Falun. Debuterar som Sommarvärd.

Slog igenom som 10-åring i filmen Flyga Drake från 2007. På grund av filmen blev han hotad till livet. Som 15-åring flydde han via Ryssland, Vitryssland, Litauen och Polen till Sverige. Pluggar medieprogrammet på gymnasiet. Medverkar som rollfiguren Abbe i Icas tv-reklam.

- Mitt Sommarprogram handlar om att min skådespelardröm gick i uppfyllelse. Men drömmen blev en mardröm. Jag visste att det bara var en film. Men folket i Afghanistan förstod inte. De ville döda mig och jag tvingades fly för mitt liv.

2 JULI - Ingvar Carlsson

F. d. statsminister, 81 år. Född i Borås, bosatt i Tyresö. Debuterar som Sommarvärd

Blev statsminister och partiordförande i Socialdemokraterna efter mordet på Olof Palme 1986. Har tidigare innehaft poster som bland annat utbildningsminister, bostadsminister och Sveriges första miljöminister.

- Länge har jag haft känslan att jag lyckats styra mitt liv rätt bra. Men blev det inte väldigt ofta tillfälligheter som ställde till det på gott och ont? Om detta vill jag berätta i mitt Sommarprogram.

Tom Malmquist

3 JULI - Tom Malmquist

Författare, musiker, 38 år. Född i Huddinge, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd

Romandebuterade förra året med "I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" - en verklighetsbaserad bok som skildrar hur hans höggravida fästmö Karin dör i akut leukemi samtidigt som deras barn, Livia, räddas. Boken belönades med DN:s kulturpris, Karin Boye-priset och är nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris 2016.

- Mitt Sommar ser jag som en möjlighet att öppenhjärtigt rikta mig till min dotter, Livia, som i dag är fyra år; om livet, döden, kärleken - i fall jag inte skulle överleva hennes tjugoårsdag.

4 JULI - Gloria Ray Karlmark

Patentingenjör, medborgarrättskämpe, 73 år. Född i Little Rock, Arkansas, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.

En av nio afroamerikanska elever - The Little Rock Nine - som 1957 försökte och till slut lyckades studera på den helvita Little Rock Central High School. Händelsen blev ett av startskotten för den amerikanska medborgarrättsrörelsen. Tilldelades USA:s kongress guldmedalj 1999. Tog examen i matematik och kemi i Chicago där hon mötte sin svenske man.

- Jag var fjorton år när jag tog strid mot rasismen tillsammans med åtta andra ungdomar i staden Little Rock i Arkansas, och vi blev en omskriven del av amerikansk historia och kampen för medborgerliga rättigheter. Jag var fjorton år ung när det skolåret började och hundra år gammal vid årets slut.

5 JULI - Bianca och Tiffany Kronlöf

Skådespelare, komiker, illustratör, 31 år / Sångare, låtskrivare, skådespelare, 29 år. Födda i Nynäshamn, bosatta i Stockholm. Deb

Källa - 2016-06-09 13:59

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Fotbollsgalan Zlatan
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+