Nu vill jag se Isak spela från start

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Nu vill jag se Isak spela från start Senaste nytt om Zlatan Ibrahimovic

Nu vill jag se Isak spela från start - Ifrågasatta veteraner, bänknätare och rekordmånga frågetecken. Ändå skulle allt annat än seger mot lilla Färöarna vara ett stort bakslag i jakten på EM-slutspelet. Och nu vill jag se Alexander Isak få chansen från start.  

Detta är en krönika. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Skador på nyckelspelare, konstgräselände, veteraner som tappat form, nio spelare som bytt klubb och bara två dagars förberedelser.  

Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, sa själv i måndags att han aldrig varit med om en så rörig situation sedan han tog över som förbundskapten för tre år sedan.  

Men Blågult har flera gånger tidigare visat styrka när det mesta gått emot. Det finns en tydlig linje över Janne Anderssons ledarskap, där kollektivet är prio ett och där varje enskild spelare vet vad som förväntas av en, som medför att alla orosmoln snabbt skingras oavsett problem.  

Allt annat än tre poäng på Tórsvöllurs konstgräsmatta i Torshamn skulle vara ett historiskt magplask för svensk fotboll, men Janne Andersson och hans stab lämnar inget åt slumpen. De vet att jobbet måste göras, att det inte går att fuska, även om motståndet är betydligt svagare på papperet.

Jag var på plats i regnet och blåsten för sju år sedan när Erik Hamrén satsade på Mathias Ranégie från start, bredvid Zlatan Ibrahimovic. Efter att hemmanationen sensationellt gjort 1-0 vände Alexander Kacaniklic och Zlatan Ibrahimovic på det hotande fiaskot med varsitt mål efter paus.  

En häst stod bredvid planen och såg på (eller betade gräs) och landslagschefen Lasse Richt var så nervös att han inte kunde sitta still utan vankade av och an i ett litet rum ovanför pressläktaren med glasrutor mot planen.  

Fiaskot undveks och några dagar senare hämtade det svenska landslaget upp underläge 4-0 till 4-4 borta mot Tyskland! 

Janne Anderssons landslag av årgång 2019 har inte lika höga toppar och djupa dalar. Det är mer habilt än sprudlande. Vid den senaste samlingen blev det efter enkel seger mot Malta (3-0) förlust tre dagar senare med samma siffror mot Spanien.  

Den här samlingen måste det bli sex poäng för att ta grepp om andraplatsen i gruppen bakom Spanien. Efter torsdagens match mot Färöarna spelar Sverige mot Norge på söndag på Friends arena.  

Janne Andersson hintade på tisdagens öppna träning att Alexander Isak kan få chansen från start och att årets succéman i landslaget, Robin Quaison, spelar till vänster på mitten. Det vore ett mycket bra drag. Isak har i sina tidigare inhopp i blågul tröja visat klass, med ett härligt flyt i steget och näsa för mål.  

Att Andreas Granqvist ifrågasätts efter en svag allsvensk säsong, där han dragits med skadekänning, är inget som Janne Andersson tar hänsyn till. Han vet var han har "Granen" och att han aldrig gjort sin förbundskapten besviken. Victor Nilsson Lindelöf gör också sin första match i EM-kvalet och går givetvis in från start i mittförsvaret.  

Även om det gäller att, precis som Janne Andersson alltid säger, ta en match i taget och lägga fullt fokus på just det, så måste förbundskaptenen ta hänsyn till att det är två matcher med kort om tid att ladda om batterierna. Att första matchen spelas på ett konstgräs som sliter hårt är också en faktor.  

Men trots alla frågetecken och spekulationer litar jag på att herrlandslaget gör som damerna gjorde i tisdags kväll i Lettland; åker hem från med tre poäng även om det börjar darrigt.

Robin Olsen 

Släppte in två mål mot Inter i debuten för Cagliari. Bör få en lugn kväll.  

**

Mikael Lustig

Lämnade Celtic för Gent, där han inte övertygat ännu. Stark i luftrummet.

Ständigt under lupp i Manchester U. Gör sin första match i EM-kvalet.  

Andreas Granqvist 

Kritiserad för spelet i allsvenskan. Men lagkapten i Blågult. Upp till bevis!

Pierre Bengtsson

Vikare för vikarien på vänsterbacken. Stabil, bra vänsterfot, går inte bort sig.  

Emil Forsberg 

Ser ut att få sin utgångsposition från höger i stället. Motståndet bör passa.  

Kristoffer Olsson 

Styr tempot bra i passningsspelet. Teknisk, försöker hitta vägar framåt.

Albin Ekdal 

Bollvinnare, fysisk och smart taktiker. Skadedrabbad, men en Janne-favorit.  

Robin Quaison 

Kan spela både mittfältare och anfallare. Bra driv i steget, tre mål i kvalet hittills.  

Marcus Berg 

Har svårt med målskyttet, men gör jobbet. Mot Färöarna måste han hitta rätt.

Alexander Isak 

Succéinhopp tidigare i kvalet, ser ut att få chansen frrån start nu. Spännande.  

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-09-05 13:34

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Fotbollsgalan svt nyheter
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+