Läsarbrev I en debatt skulle SD avslöja vilka de är.

Senaste nyheterna om Nato

Läsarbrev I en debatt skulle SD avslöja vilka de är. - Carl-Johan Lindén:

Gilbert Tribo (L) svarar (23/5) på överläkare Mats Lagerstedts ifrågasättande om lämpligheten att överföra vårdresurser och patienter från sjukhusens öppenvårdsmottagningar till primärvården.

Lös de divergerande uppfattningarna genom att Tribo under en vecka tillsammans med vårdansvarig öppenvårdsspecialist i fyra dagar studerar förslagsvis åtta öppenvårdsmottagningar på några av Skånes sjukhus och ser hur stor del av patienterna som direkt skulle kunna skötas inom primärvården. Veckans femte dag ägnas åt analys tillsammans med kunnig vårdstrateg inom Region Skåne för att ta fram en åtgärdsplan till regionstyrelsen. Felallokerade patienter bör återgå till primärvården.

Både sjukhusen och öppenvården behöver mer resurser eftersom sjukvården idag kan erbjuda behandling för tidigare dödliga tillstånd och lindra andra på ett sätt som inte var tänkbart tidigare. Behandlingsvinsterna bör krediteras vården i form av resurstillskott som kan ge ytterligare patientnytta.

Kaj Luckmann:

Ge inte SD orättvist försprång genom att vägra debattera med dem. Svenska folket är kapabelt till egna beslut när det får förtroendet. Att förvägra SD deltagande gör att det är få som blir medvetna om vad partiet står för, därmed får envar själv ge SD innehåll och det framstår som att SD för en sympatisk och klok politik.

I en debatt skulle SD avslöja vilka de är och få i övrigt normala människor att ta avstånd från deras politiska avarter.

"Vi kan inte bete oss som om en femtedel av väljarna inte finns", säger Anna Kinberg Batra (M). Detta uttalande vantolkas och underkänns som att hon ger efter för SD. Hade SD deltagit i debatterna och fått lägga fram sina förslag och argument hade ett mycket litet fåtal av väljarbasen blivit kvar som sympatisörer, troligen endast kärnväljarna med politiska skygglappar.

Bo Karlberg:

Sverige rustar totalförsvaret. Utmärkt. Men avgörande för vår militära förmåga att värna nationell säkerhet är ett robust försvarssamarbete med andra stater. Sveriges position i samarbetet väcker dock frågor. Samarbetet med USA i den transatlantiska länken luktar obalans sedan Donald Trump riktade en kalldusch över Europas säkerhet, när han talade i Nato. Angela Merkel använder klarspråk för att beskriva hur den transatlantiska länken mår och vad Europa måste samlas kring.

Samarbete kräver förtroende för partnerns stabilitet. USA är världsledande i militär styrka, men är USA odiskutabelt det bästa sällskapet när det gäller vår säkerhet? Maktbalans är ett ord som kan smaka illa, men är en ingrediens i fungerande relationer. Om vi visar vilja att förstå varandras historia och situation kan vi hantera konflikter på en mindre aggressiv nivå.

Ryssland är ett av de nio länderna kring Östersjön. I denna region har vi en möjlighet att återuppväcka visionen om samarbete kring säkerhet och miljö, där gemensamma intressen förenas. Vill Sverige ta initiativet? En vänligt sinnad utrikespolitik, med fredsarbete i fokus, får dock inte utesluta tydliga signaler om vår förmåga att avvisa alla former av hot mot vår integritet.

Källa - 2017-06-08 18:35

    Mest läst:
  1. Undantagstillstånd
  2. Magnitskij-affären
  3. Nato övning norge
  4. Menscertifiering
  5. Demonstration NATO organisationer
  6. Försvaret värnkraft
  7. "strikt" @mail.dk
  8. Https://www.senastenyheterna.se/nato/norge-dammar-av-hemlig-ubatsbas-fran-kalla-kriget/
  9. "elizabeth" @mail.dk
  10. Militärövning gotland2017

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+