500 miljoner kronor satsas på nyanlända

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

500 miljoner kronor satsas på nyanlända Senaste nytt om flyktingkrisen

500 miljoner kronor satsas på nyanlända - Regeringen satsar 500 miljoner kronor på nyanländas etablering.

Dessutom får både Migrationsverket och Säpo ökade resurser.

Det är några punkter i regerings vårbudget, skriver Magdalena Andersson (S) på DN Debatt.

Regeringen målar upp en ljus bild av svensk ekonomi i vårpropositionen som presenteras i dag. Men samtidigt ökar statens utgifter kraftigt, framför allt på grund av flyktingmottagningen.

- Vi hade ju en stark prognos i december och det har kommit många olika bedömningar som bekräftar bilden av att det går väldigt starkt i svensk ekonomi just nu, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till TT inför sin ekonomiska vårproposition som läggs på riksdagens bord i dag.

Satsa på etablering

Men på utgiftsidan är det enligt Andersson "viktigt att ta tag i de områden där kostnaderna ökar" som kostnaderna för asylsökande och integration.

Nu vill regeringen tillsammans med Vänsterpartiet satsa 500 miljoner kronor på att ge nyanlända förutsättningar att snabbt ta sig in i det svenska samhället.

Resurserna ska bland annat gå till att förbättre kompetenskartläggning och validering av utländska utbildningar så att arbetsförmedlare och arbetsgivare lättare kan få en bild av individens kunskaper. Dessutom ska ett nytt snabbspår för nyanlända entreprenörer lanseras.

Förstärkning mot terrorism

"Samtidigt lever vi i en orolig tid. Över 60 miljoner människor är på flykt undan krig och terror och i höstas sökte fler människor än någonsin skydd i Sverige", skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V) på DN Debatt.

Regeringen vill också ge ökade resurser till polisen för att förstärka arbetet mot hatbrott. Inte nog med det så har de även budgeterat för ökade resurser till Säkerhetspolisen som ska förstärka sitt arbete mot terrorism.

Källa - 2016-04-13 06:27

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+