Här är reglerna som börjar gälla 1 juni

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Här är reglerna som börjar gälla 1 juni Senaste nytt om flyktingkrisen

Här är reglerna som börjar gälla 1 juni - Med halvårsskiftet kommer inte bara sommarens första dag. Från och med 1 juni träder även en del nya lagar och regler i kraft som är viktiga att hålla koll på. SvD har listat några av dem.

Från och med onsdagen den 1 juni är det slut på att amortera i den takt man vill. Nu införs obligatoriskt amorteringskrav i Sverige.

Amorteringsktakten är satt till 2 procent per år ned till en belåningsgrad på 70 procent och därefter 1 procent per år ned till 50 procent. Även befintliga bolån som utökas för att exempelvis finansiera en renovering omfattas, antingen enligt nyss nämnda grundregel eller så ska lånet betalas av på tio år. Undantag kan göras om bolånetagaren blir arbetslös, sjukskriven eller föräldraledig. Även nyproduktion undantas amortering de första fem åren.

Tuffare asylregler börjar nu gälla och tusentals asylsökande kommer att bli av med dagersättning och plats på asylboende. Lagändringen berör omkring 4500 asylsökande. Av dem bor omkring 1500 på asylboenden i dag.

Reglerna gäller vuxna som inte bor tillsammans med barn under 18 år och gäller även utvisningsbeslut före den 1 juni 2016.

- En del personer kommer att avvika, en del åka hem och en del bli kvar. Jag tror att det kommer bli oroligheter på boendena, säger Sverker Spaak på Migrationsverket till SvD.

Syftet med lagskärpningen är att ge plats för fler asylsökande på anläggningsboendena. De som fått avslag ska lämna.

Nya regler och tolkningar börjar nu gälla inom fotbollen världen över - inte minst i EM. Dessa tre är bra att hålla kolla på som spelare, domare och åskådare:

Inom svensk fotboll börjar reglerna gälla i allsvenskan, superettan och damallsvenskan från den 9 juli och för övriga serier från och med nästa säsong.

Nedsättningen avsociala avgifter för unga - som infördes i maj 2015 - slopas från 1 juni.

Den här nedsättningen har inneburit att arbetsgivare betalat lägre arbetsgivaravgifter (25,46 procent) för alla som är födda 1991 eller senare.

Men från och med nu ska alltså full arbetsgivaravgift (31,42 procent) betalas även för unga.

Källa - 2016-06-01 13:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+