M ställer krav inför EU toppmöte

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

M ställer krav inför EU toppmöte Senaste nytt om flyktingkrisen

M ställer krav inför EU toppmöte - EU-ledarna träffas i Bryssel på torsdag bland annat för att följa upp unionens arbete med en ny migrationspolitik och med samarbeten med länder i Afrika och Mellanöstern för att minska flyktingströmmarna. Inga nya beslut väntas.

Sedan i våras pågår förhandlingar om ett nytt fördelningssystem när det gäller asylsökande som tar sig till EU. De förhandlingarna går trögt. Dessutom lever flera länder inte upp till den omfördelning av asylsökande som redan beslutats om.

Moderatledaren anser att det händer för lite och att Löfven därför bör lyfta frågan om att EU bör ha ett system där EU-länder ska kunna straffas med minskat EU-stöd.

- Sverige måste höja både trycket och tonläget genom att kräva att EU-budgeten används för att få fler att ta ansvar, säger Kinberg Batra.

- Det finns ju länder som får bidrag till exempel från EU:s strukturfonder, men som tar sig rätten att smita från det ansvar som är vårt gemensamma. I längden är det oacceptabelt.

Kinberg Batra pekar på att Sverige är nettobidragsgivare till EU-budgeten och samtidigt kämpar med flyktingmottagning och integration, medan andra länder som får pengar från EU-budgeten inte gör det i samma utsträckning.

Moderatledaren uppger att diskussionen förs bland EU:s finansministrar och i andra länder och anser att Löfven nu måsta ta upp frågan på toppmötesnivå.

Källa - 2016-12-14 11:29

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+