Veckans bilder Jultomtar och påvens vrålåk

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Veckans bilder Jultomtar och påvens vrålåk Senaste nytt om flyktingkrisen

Veckans bilder Jultomtar och påvens vrålåk - Översvämning, jordbävning, en amerikansk president som hyllar sin egen Asienresa - och påvens nya Lamborghini. SvD:s bildredaktion väljer bland flödet av nyhetsbilder i veckan som gått.

En pojke flyter i vattnet vid gränsen mellan Burma och Bangladesh. Han är en av hundratusentals flyktingar som flyr Burma till Bangladesh. Rohingya-folket är muslimer och inget av länderna vill ta sig an dem. Sveriges utrikesminister Margot Wallström är på väg till Bangladesh för att besöka lägren där flyktingarna samlas efter att ha utsatts för våldtäkter och andra angrepp.

Räddningspersonal och aktivister försöker rädda en strandad val i Aceh-provinsen i Indonesien i måndags. Stranden där valen hamnade på land heter Ujong Kareng och genererade en stor grupp åskådare som fotograferade spektaklet.

Minst 16 människor omkom i stora översvämningar som drabbade Grekland i onsdags. En flodvåg lyfte den här bilen och hivade den rakt in i ett hus. Gator förvandlades till lervälling och mängder av fordon sveptes bort, enligt nyhetsrapporter.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel hälsar på Frankrikes president Emmanuel Macron vid klimatmötet i tyska Bonn i onsdags, som hölls för att lyfta det pågående arbetet med att implementera klimatavtalet som slöts i Paris 2015. På hemmaplan har dock Merkel värre problem - hennes regeringsförhandlingar går trögt och en deadline på torsdagen kom och gick utan att någon ny tysk regering existerar. Till hennes största utmaningar hör kolkraften och invandringen, skriver SvD:s korrespondent Tomas Lundin.

Vd:n för Ministry of Fun, James Lovell, är i ett klassrum fullt med artister utklädda till jultomten. Lektionen med artisterna fotas på uppdrag av ministeriet för "Fun Santa School".

En man bär på sina tillhörigheter i Sarpol-e-Zahab i västra Iran, som drabbades av den jordbävning med epicentrum vid gränsen till Irak som inträffade i början veckan. Flera dygn senare väntade drabbade ännu på räddningspersonal och hjälp efter katastrofen.

Kistor med offer för den senaste amerikanska masskjutningen, vid en kyrka i Texas, står uppställda för en minneshögtid inför begravning på onsdagen. En man öppnade eld inne i en baptistkyrka och mördade 26 personer. En enda familj förlorade tio medlemmar, rapporterar Washington Post.

Källa - 2017-11-17 14:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+