Nato lovar stanna i Afghanistan

Senaste nyheterna om Nato

Nato lovar stanna i Afghanistan - - Vårt budskap är tydligt: Afghanistan står inte ensamt och vi är engagerade på lång sikt, sade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg efter att militäralliansen diskuterat Afghanistan på sitt toppmöte i Warszawa på lördagen.

Nato-länderna lovar att fortsätta utbilda afghanska säkerhetsstyrkor och bidra ekonomiskt till styrkorna åtminstone till år 2020. I gengäld lovar Afghanistan bland annat att fortsätta med reformer, bekämpa korruption och uppmuntra kvinnor att fullt ut ta plats i det afghanska samhället, inklusive i armén och den politiska processen.

Från svensk sida har framförts önskemål om en diskussion om hur vårdpersonal, sjukhus och andra humanitära insatser kan skyddas från krigshandlingar.

Efteråt lovade Nato-chefen att alliansen ska göra sitt yttersta för att undvika händelser som när ett sjukhus i Kunduz bombades i fjol.

- Skyddet av civila och sjukvårdsanställda ligger väldigt högt på vår dagordning. Det är en fråga vi har diskuterat med FN - som var närvarande i dag - och även nyligen med Röda korset. Vi kommer att fortsätta göra vårt yttersta för att undvika civila offer, sade Jens Stoltenberg på lördagen.

Warszawa, TT:s korrespondent

Källa - 2016-07-09 15:50

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Menscertifiering
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Nato övning norge
 5. Militärövning gotland2017
 6. Angela merkel och trump nato
 7. Militärövning gotland2017
 8. Nato stridsvagnar till baltikum
 9. Wallströmdoktrinen
 10. Zlatan ibrahimovic reaction language:SV

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+