Bottas efter i F1 segern Mitt bästa lopp

Senaste nyheterna om Formel 1

Bottas efter i F1 segern Mitt bästa lopp - Finländaren Valtteri Bottas tog hem segern i F1-cirkusens säsongspremiär i Australien.

- Starten var riktigt bra, det var definitivt mitt bästa lopp någonsin, säger han.

Bottas var tvåa på startlinjen i Australiens GP i Melbourne men knappade in på regerande mästaren Hamilton redan under första varvet. Han dominerade sedan loppet och körde i mål med 20,8 sekunders marginal.

- Jag vet inte vad som hände nyss. Det kändes bara så bra och jag hade allt under kontroll. Bilen var riktigt bra i dag, ett sant nöje, och jag kan bara njuta. Jag är överlycklig och ser fram emot nästa lopp, sade Bottas efter segern.

Detta var Bottas fjärde F1- seger, och hans första sedan Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten för två år sedan.

Hans brittiske lagkamrat Lewis Hamilton, som var snabbast i lördagens tidskval, kom tvåa medan nederländaren Max Verstappen körde in på en tredje plats. Hamilton fick det svettigt och tvingades byta däck tidigare än Bottas, men han och lagkamraten kunde ändå hålla avståndet till bilarna bakom. Hamilton gynnades också av att en avåkning gjorde att Verstappen tappade viktiga sekunder.

- Det var en bra helg för laget. Valtteri körde ett otroligt lopp i dag och han förtjänade det, sade Hamilton.

För Ferrari blev dagen tyngre, när Sebastian Vettel och nykomlingen Charles Leclerc fick slåss mot varandra om fjärde- och femteplaceringarna.

Premiärloppet i Melbourne präglades också av formel 1-chefen Charlie Whitings plötsliga död som chockade sporten för några dagar sedan. Whiting var sedan 1997 tävlingschef och hade arbetat inom motorsporten sedan 1970-talet.

Innan loppet startade hölls en tyst minut till Whitings minne, liksom till minne av de som dödades i moskémassakern i Christchurch i Nya Zeeland i fredags.

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson (vik)

Chef SvD Näringsliv: Maria Sundén Jelmini (vik)

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-03-17 08:01

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+