Milan vände, vann och säkrade slutspel

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Milan vände, vann och säkrade slutspel - Milan var utan den skadade Zlatan Ibrahimovic i kvällens Europa League-möte med Celtic. Trots det lyckades laget besegra Celtic med 4-2, och säkrade därmed en slutspelsbiljett.

Det började tungt för "Il Rossoneri". Rade Krunic slarvade med bollen utanför eget straffområde, och Tom Rogic kunde göra 1-0 för skottarna redan efter sju minuter. Odsonne Édouard dubblade den ledningen efter en kvart.

Sedan trampade Milan igång. Hakan Calhanoglu slog in 1-2 på frispark i minut 24, och Samu Castillejo kvitterade två minuter senare.

Jens Petter Hauge startade i Ibrahimovics frånvaro, och norrmannen gjorde en fin insats. Han fick även kröna den med ett 3-2-mål. Brahim Díaz fastställde slutresultatet 4-2 efter pass från Hauge.

Franska ligatvåan Lille tog en viktig vinst mot Sparta Prag, där David Moberg-Karlsson spelade från start. Efter att ha åkt på 0-1 lyckades turken Burak Yilmaz fixa tre poäng till Lille genom två sena mål.

Segrarna för Lille och Milan innebär att båda klubbarna har säkrat slutspel inför den sista gruppspelsomgången. De båda kommer nu att göra upp om förstaplatsen i gruppen, och därmed potentiellt lättare motstånd i slutspelet.

Tottenham säkrade slutspelsplatsen redan i förra omgången. På torsdagen tappade de liljevita från norra London dock gruppspelets första poäng, efter att ha åkt på en sen kvittering mot österrikiska Lask Linz.

Gareth Bale, Son Heung-min och Dele Alli blev Tottenhams målskyttar i matchen, som slutade 3-3 efter att Linz kvitterat på stopptid.

Braga besegrade Muamer Tankovics AEK Aten med 4-2. Svensken hoppade in i den 60:e minuten.

Leicester åkte på en överraskande förlust borta mot ukrainska Zorja Luhansk. Hemmalaget gjorde matchens enda mål i den 84:e matchminuten.

Källa - 2020-12-03 21:12