Asylmanifestation anmäld av polisen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Asylmanifestation anmäld av polisen Senaste nytt om flyktingkrisen

Asylmanifestation anmäld av polisen - - Man hade tillstånd mellan klockan 08 och 22 och efter det stannade ett antal demonstranter kvar på platsen. Det är ju brott mot ordningslagen och då är vi skyldiga att upprätta en anmälan, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

Arrangörerna har fått tillstånd att hålla allmänna sammankomster som får pågå från morgon till kväll fram till den 23 augusti. Polisen kommer att upprätta en ny anmälan varje gång den tillståndsgivna tiden överskrids, men kommer inte att upplösa manifestationen.

- En allmän sammankomst har ett väldigt starkt skydd och för att vi ska kunna upplösa den krävs svårare oordning. Det krävs väldigt mycket mer än att man bara sitter kvar, och så ska det också vara om man tittar på regeringsformen, säger Lars Byström.

Nätverket Ung i Sverige, som samlar ensamkommande afghanska asylsökande, inledde sin protest på Mynttorget i söndags. Under onsdagen flyttades protesten av säkerhetsskäl till Medborgarplatsen sedan den attackerats av högerextremister.

Källa - 2017-08-10 16:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+