Cameron öppnar för flyktingbarn

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Cameron öppnar för flyktingbarn - Storbritannien kommer att släppa in ett begränsat antal ensamkommande barn som flytt kriget i Syrien. Det meddelade premiärminister David Cameron i en parlamentsdebatt i onsdags kväll.

Regeringens förändrade linje i frågan om barn som ensamma är på flykt är en seger för 83-årige Alf Dubs. Han är ledamot i överhuset och har argumenterat för att Storbritannien ska vara mer medkännande i dagens flyktingkris. Dubs själv föddes i Tjeckoslovakien och flydde undan nazisterna som barn 1939.

Cameron sade att syriska flyktingbarn som hade registrerat sig i Grekland, Italien eller Frankrike före den 20 mars, då flyktingavtalet mellan EU och Turkiet skrevs under, ska kunna komma ifråga.

Det är oklart hur många barn som får komma till Storbritannien, regeringen säger att man ska undersöka hur många de lokala myndigheterna kan ta hand om.

Omkring 35 000 ensamkommande barn kom till Sverige förra året. Det är ungefär en tredjedel av de ensamkommande barn som sökte asyl i Europa 2015.

Källa - 2016-05-05 07:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+