Fredrik Malm Det är problematiskt

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Fredrik Malm Det är problematiskt - Liberalernas migrationspolitiske talesperson, riksdagsledamoten Fredrik Malm, reagerar på GT:s avslöjande om hur regeringens särskilda utredare av flyktingmottagandet, Lars Bäckström, bjudits flott av en av aktörerna inom flyktingindustrin.

-Det är problematiskt. Det är viktigt att man som särskild utredare står fri från särintressen, säger Fredrik Malm (L).

-Det är problematiskt därför att de som är nationella samordnare och särskilda utredare ska ha ett nationellt intresse och man ska inte kunna misstänka dem för att vara kopplade till specifika företag eller kommersiella affärsintressen på det sättet, säger Fredrik Malm, Liberalernas migrationspolitiska talesman som reagerar på GT:s avslöjande i dag om att regeringens särskilda utredare, landshövdingen Lars Bäckström, bjudits på lyxmiddag och övernattning för sig och sin fru.


Festnotan stod flyktingbolaget för

Notan för festen betalades av ett av alla de bolag som just nu gör stora vinster på flyktingmottagandet och före festen satt landshövdingen också i möte med bolagets ägare och diskuterade ett nytt stort flyktingprojekt.

- De privata aktörerna skapar ju husrum åt asylsökande men man ska inte ha några illusioner om att detta är en ideell verksamhet, säger Fredrik Malm och fortsätter:

-Det är skillnad att ha en affärslunch där man blir bjuden eller att vara på en aktivitet med stora delar studieinslag eller så. Men det som är problematiskt är ju när man bjuds in med fru eller familj och får boende betalt för en fest, uppenbarligen bara för att man är den man är och att man är intresserad av länsstyrelsens subventioner som i det här fallet.

Vi söker sedan tidigt i morse arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) genom hennes presstab.

Källa - 2016-06-01 09:40

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+