Ministrarna som kan behöva lämna regeringen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ministrarna som kan behöva lämna regeringen - Känd som en av regeringens svagare ministrar. Har bland annat kritiserats för sin hantering av gränskontrollerna i Skåne och flera andra ageranden har uppmärksammats av konstitutionsutskottet (KU). Är också distriktsordförande för Socialdemokraterna i Göteborg vilket bidrar till att hon trots sitt agerande ses som en maktfaktor.

Gick med i SSU i tonåren och är dotter till Göran Johansson (S), under många år ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg. Anna Johansson blev invald i riksdagen 2014.

Ses som en av Stefan Löfvens starkare ministrar. Hyllades från flera håll under flyktingkrisen 2015 vilket beskrevs som en "Ygemania". Men Anders Ygeman har också kritiserats för sitt hanterande av Polismyndigheten.

Har lång historia inom partiet och har bland annat varit ordförande i SSU i Stockholm och vice förbundsordförande i SSU under mitten av 90-talet. Valdes in i riksdagen 1996.

Har blivit allt mer aktuell i och med en allt osäkrare omvärld. Även Hultqvist ses som en av de viktigare spelarna i Löfvens ministertrupp. Har bland annat hyllats av Mikael Odenberg, moderat och tidigare försvarsminister. Enligt Odenberg har försvarspolitiken fått sig ett lyft sedan Hultqvist tog över rodret.

Valdes in i riksdagen 2006.

Källa - 2017-07-26 11:59

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+