Oslagbar Merkel Världens mäktigaste kvinna igen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Oslagbar Merkel Världens mäktigaste kvinna igen - Återigen toppar Angela Merkel listan över världens mest inflytelserika kvinnor så som hon år efter år gjort ända sedan 2011. Topplaceringen kommer bara dagar före hon på fredag lämnar över till en ny kristdemokratisk partiledare och slutet på eran Merkel kan skönjas.

BONN Trots beslutet att avgå som CDU-ledare kvarstår Merkel som Europas de facto ledare samt ledare av regionens största ekonomi, efter att ha styrt Tyskland genom finanskrisen och tillbaka till tillväxt, lyder Forbes motivering.

- Hennes ledarskap utmärker sig genom iskall distans till Donald Trump och genom att släppa in över en miljon syriska flyktingar i Tyskland, skriver Forbes och ställer sedan frågan som ingen kan besvara:

- Vem och vad kommer efter Merkel?

Merkel har i det närmaste abonnerat på topplaceringen som hon nu innehaft åtta år i rad och sammantaget ett dussintal gånger. 2010 petades hon ner av Michelle Obama som utsågs bland annat för att hon gått i spetsen för ett hälsosammare USA och bekämpat övervikt bland barn.

Merkel ryckte in på plats ett 2006 då hon avlöste dåvarande amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice, som enligt Forbes var den första afroamerikanska kvinnan i spetsen för utrikespolitiken i världens största supermakt.

På plats två på årets lista kommer Storbritanniens Theresa May som beskrivs som en kämpe för ett förenat Storbritannien och en brexit som balanserar ambitionen att sluta frihandelsavtal oberoende av EU med en försöket att lösa gränsfrågan med Irland.

Hon följs av chefen för Internationella valutafonden, Christine Lagarde, som har navigerat världsekonomin genom eurokrisen, riskerna på tillväxtmarknaderna och hotande handelskrig.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-12-05 13:42

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+